NEAPINED

Περισσότερη δύναμη για τη νέα BMW M3

Η ανανεωμένα M3 έρχεται με αρκετές αναβαθμίσεις, με τις πιο αξιοσημείωτες να περιλαμβάνουν νέους προβολείς, λιγότερους φυσικούς διακόπτες στο εσωτερικό και περισσότερη ισχύ για την M3 Competition xDrive.

Η BMW έχει επιλέξει μια συντηρητική προσέγγιση για την ανανεωμένη M3, διατηρώντας το υπάρχον στυλ που φαίνεται να λειτουργεί για αυτούς, αν και ίσως όχι για όλους. Οι νέοι προβολείς έχουν ανασχεδιασμένη διάταξη τόσο για τα φώτα ημέρας όσο και για τα φλας.

Όπως και στην ανανέωση της Σειράς 4, οι αλλαγές είναι λιγοστές. Η M3 δεν έχει τις ίδιες εντυπωσιακές αλλαγές που είδαμε στα πίσω φώτα της αναβαθμισμένης M4. Μια ακόμα οπτική αλλαγή είναι οι νέες σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου με ασημί φινίρισμα, ενώ τα M3 Competition φέρουν σήματα με χρωμιωμένο περίγραμμα.

Για όσους αναζητούν κάτι πιο ξεχωριστό, το M Carbon Exterior Package προσφέρει εξαρτήματα από πολυμερισμένο ανθρακόνημα, όπως οι εισαγωγές αέρα, ο πίσω διαχύτης, τα καλύμματα των καθρεπτών και η πίσω αεροτομή. Το M Carbon Package προσθέτει επίσης κεραμικά φρένα, καθίσματα τύπου bucket, τιμόνι από Alcantara και επενδύσεις από ανθρακονήματα.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν περισσότερες αλλαγές, αλλά δεν είναι όλες ευπρόσδεκτες. Η μείωση των φυσικών διακοπτών οφείλεται στο λειτουργικό σύστημα 8.5 της BMW που ελέγχει τις ρυθμίσεις του κλιματισμού και άλλες λειτουργίες μέσω ενός καμπυλωτού πάνελ που περιλαμβάνει την οθόνη αφής 14,9 ιντσών και τον πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών.

Το νέο τιμόνι τριών ακτινών με επίπεδο κάτω μέρος διαθέτει πολυλειτουργικά κουμπιά και ένα κόκκινο κεντρικό δείκτη. Το εσωτερικό έχει βελτιωθεί με έναν πίνακα οργάνων Sensatec και τις επενδύσεις από αλουμίνιο Rhombicle Anthracite, ενώ προαιρετικά προσφέρονται οι επιλογές M Carbon Fiber και M Fine Brushed Aluminum.

Κάτω από το καπό, η M3 διατηρεί τον ισχυρό 3.0 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο κινητήρα της με τους 480 ίππους. Η βασική έκδοση διαθέτει χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, επιτυγχάνοντας τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα. Η έκδοση M3 Competition, με αυτόματο 8άρι και 510 ίππους, χρειάζεται για το ίδιο σπριντ 3,9 δευτερόλεπτα με την τελική να αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα (με το πακέτο M Drivers).

Η κορυφαία έκδοση xDrive της M3 Competition τώρα προσφέρει 20 επιπλέον ίππους, φτάνοντας τους 530 ίππους στις 6.250 σ.α.λ., με μέγιστη ροπή 650 Nm από τις 2.750 έως και τις 5.730 σ.α.λ. Αυτή η έκδοση χρειάζεται μόλις 3,5 δλ. για τα «0-100».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!