NEAPINED

Η Bugatti Chiron κουνάει μαντήλι

Η Bugatti αποχαιρετά οριστικά την Chiron με την παρουσίαση του L’Ultime, του 500ού και τελευταίου μοντέλου της γκάμας, σηματοδοτώντας το τέλος μιας σημαντικής εποχής για την εταιρεία.

Το L’Ultime, συναρμολογημένο στο Molsheim, αποτελεί φόρο τιμής στο αρχικό μοντέλο που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2016 και βασίζεται στο Super Sport.

Το τελευταίο αυτό hypercar ξεχωρίζει για τον εντυπωσιακό χρωματισμό του, που περνάει από το γαλλικό αγωνιστικό μπλε στο μπλε του Ατλαντικού.

Διακοσμημένο με χειρόγραφα ονόματα σημαντικών γεγονότων και τόπων στην ιστορία της Chiron, όπως το Ehra-Lessien, όπου έφτασε τα 304 μίλια την ώρα, και το Paul Ricard, μια σημαντική τοποθεσία δοκιμών, αποτίει φόρο τιμής στις σημαντικές στιγμές της ιστορίας της.

Επιπλέον, η Chiron L’Ultime περιλαμβάνει αναφορές στη Γενεύη, το Chantilly, το Château Saint Jean και το Ακρωτήριο Κανάβεραλ, υπογραμμίζοντας τις αποκλειστικές εμπειρίες που προσέφερε στους πελάτες της.

Η σημασία του μοντέλου τονίζεται με το χειρόγραφο «500» στην πίσω πτέρυγα, στα καλύμματα των τροχών και στο κάλυμμα του κινητήρα W16 των 8,0 λίτρων.

Η γαλλική σημαία στους πλαϊνούς καθρέφτες υπογραμμίζει τη γαλλική κληρονομιά της Chiron. Παρότι ο ιδιοκτήτης της L’Ultime δεν έχει αποκαλυφθεί, υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να ανήκει σε αγοραστή στις ΗΠΑ.

Η Bugatti δεν σταματάει εδώ, καθώς συνεχίζει την παραγωγή του roadster Mistral, βασισμένο στην Chiron, με 99 μονάδες, καθώς και του Bolide, που προορίζεται αποκλειστικά για πίστα, με 40 μονάδες. Αυτά τα μοντέλα διασφαλίζουν ότι η κληρονομιά της Chiron θα συνεχίσει να ζει μέσα από νέες και συναρπαστικές εκδόσεις.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!