NEAPINEDΑΓΩΝΕΣ

Hyundai Ioniq 5 N Time Attack για το Pikes Peak

Η Hyundai ετοιμάζεται να κάνει νέα ρεκόρ στο Pikes Peak συμμετέχοντας με τέσσερα ανάλογα αναβαθμισμένα Ioniq 5 N.

Πρόσφατα η κορεατική εταιρία παρουσίασε δύο νέα αγωνιστικά, τα 5 Ν Time Attack (TA),  στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring, σε μια συνεργασία με την Gran Turismo.

Το Ioniq 5 N έχει ήδη καθιερωθεί ως ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που προσφέρουν εκπληκτική οδηγική εμπειρία και οι Κορεάτες θέλουν να χτίσουν περισσότερο πάνω σε αυτή την εικόνα.

Έτσι, στην ανάβαση στο Κολοράντο (23 Ιουνίου) θα συμμετάσχουν με τέσσερα Ioniq 5 N. Όπως είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο τα δύο στάνταρ θα αποδίδουν 650 ίππους και θα έχουν διάφορες βελτιώσεις, κυρίως στο τομέα της ασφάλειας (όπως το roll-cage).

Ωστόσο, σε μία κίνηση εντυπωσιασμού οι Κορεάτες ανακοίνωσαν δύο πιο καυτά αγωνιστικά, τα Time Attack Spec που 687 ίππους. Η αύξηση της ισχύος οφείλεται στον ισχυρότερο πίσω ηλεκτροκινητήρα.

Από εκεί και πέρα, οι διαφορές στον σχεδιασμό είναι εμφανείς, με το Time Attack Spec να διαθέτει ένα εμφατικό αεροδυναμικό, με επιθετικό σπόιλερ και μία τεράστια πίσω αεροτομή για μέγιστο downforce. Επίσης, οι τροχοί του είναι κατασκευασμένοι από σφυρήλατο αλουμίνιο και εξοπλισμένοι με σλικ λάστιχα της Yokohama.

Με εξαπίστονα φρένα μπροστά και τετράπιστα πίσω, αναβαθμισμένη ανάρτηση με αμορτισέρ τριών θέσεων και το N Active Sound+ που παράγει έως 120 ντεσιμπέλ ήχου (όπως προβλέπουν οι κανόνες για ηλεκτρικά αγωνιστικά), το Time Attack Spec είναι έτοιμο για το προκλητικό Pikes Peak.

Τέλος, να πούμε ότι με τη συνεργασία της Hyundai με το βιντεοπαιχνίδι Gran Turismo, η δράση του Pikes Peak και των 5 N TA θα περάσει  στο GT7, ενισχύοντας τη φήμη της εταιρίας ως κορυφαίου κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων υψηλών επιδόσεων.

Στον πραγματικό κόσμο η προσπάθεια της Hyundai στο Pikes Peak αναμφίβολα θα γράψει ένα νέο κεφάλαιο. Για να δούμε αν θα περάσει και στην παραγωγή κάποια σκληροπυρηνική έκδοση σε σχέση με τα στάνταρ 5 Ν των 650 ίππων. Κάτι που με τα ηλεκτρικά το tuning ισχύος είναι σχετικά εύκολο.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!