NEA

Η έκθεση της Γενεύης ακυρώθηκε και είναι οριστικό

Οι διοργανωτές της έκθεσης, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1905, επικαλούνται αβεβαιότητες που συνδέονται με την αυτοκινητοβιομηχανία και την υποβαθμισμένη ελκυστικότητα των ευρωπαϊκών εκθέσεων αυτοκινήτων.

Στα προηγούμενα χρόνια, η έκθεση της Γενεύης είχε προσελκύσει πάνω από 500.000 επισκέπτες και θεωρούνταν ουδέτερο έδαφος για τους Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων ανάμεσα στις άλλες μεγάλες εκθέσεις στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Η έκθεση, που χρονολογείται από το 1905, επέστρεψε φέτος μετά από τετραετή απουσία λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, προσέλκυσε μόνο τον όμιλο Renault, την Lucid και μερικούς κινέζους κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως οι υπομάρκες της Denza και Yangweng, οι MG και η νέα μάρκα της SAIC, η IM, μαζί με τον ιταλικό σχεδιαστικό οίκο Pininfarina.

Έτσι, η οργανωτική επιτροπή δήλωσε ότι σχεδιάζει μια έκθεση στο Κατάρ τον Νοέμβριο του 2025, επιδιώκοντας να προσελκύσει νέο κοινό εκτός Ευρώπης. Η εκδήλωση στη Μέση Ανατολή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2023.

Ωστόσο, το σαλόνι στην Ελβετία δεν θα αναβιώσει οριστικά, όπως ανέφερε η οργανωτική επιτροπή, η οποία ανακοίνωσε και τη διάλυσή της. Κρίμα, αλλά οι καιροί αλλάζουν. Και πολύ γρήγορα.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!