NEAPINED

Η BMW φορτσάρει για τη νέα Σειρά 1

Η BMW προετοιμάζεται πυρετωδώς για την ανανέωση της Σειράς 1, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική απέναντι στα Audi A3 και Mercedes-Benz A-Class.

Η αναβαθμισμένη Σειρά 1 θα διατηρήσει το συμπαγές μέγεθός της, αλλά θα διαθέτει σημαντικές σχεδιαστικές αναβαθμίσεις. Οι σχεδιαστικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν ένα πιο αιχμηρό μπροστινό τμήμα εμπνευσμένο από τη νέα Σειρά 5, κάθετα φώτα ημέρας, και μια πιο βελτιωμένη εμφάνιση με λεπτή διπλή μάσκα νεφρών και τραπεζοειδή κάτω εισαγωγή αέρα.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν νέες πλευρικές ποδιές, το χαρακτηριστικό σήμα Hoffmeister στην κολόνα C, διακριτικά τετραπλά πίσω φώτα, και έναν επανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα με φώτα LED.

Στο εσωτερικό, η νέα Σειρά 1 θα υποστεί μια σημαντική ανανέωση, εισάγοντας το κυρτό ψηφιακό πάνελ της BMW, με δύο οθόνες που λειτουργούν με το νέο BMW Operating System 9 και το μενού «QuickSelect» για το iDrive. Το ταμπλό και η διάταξη των οθονών θα μοιάζουν με εκείνη των πρόσφατων μοντέλων BMW X1 και X2.

Νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν οθόνη head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, ενσωμάτωση με Android Auto και Apple CarPlay, μινιμαλιστικό επιλογέα ταχυτήτων, περιστροφικό ρυθμιστή έντασης ήχου, και διπλές θύρες USB.

Επίσης, θα περιλαμβάνονται βελτιωμένα συστήματα υποβοήθησης ασφαλείας, όπως το assist parking, η προειδοποίηση ασφαλούς εξόδου, το νέας γενιάς adaptive cruise control κ.α.

Η νέα Σειρά 1 θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την διάταξη με κίνηση στους εμπρός τροχούς που μοιράζεται με το Mini Cooper με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Οι επιλογές κινητήρων θα παραμείνουν αμετάβλητες, με τη βάση να καλύπτεται από τον τρικύλινδρο των 1,5 λίτρων με 122 ίππους, ενώ η κορυφαία έκδοση θα είναι η M135i με 306 ίππους.

Θα υπάρχει επίσης μια plug-in υβριδική έκδοση με 326 ίππους και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Η επίσημη παρουσίαση της ανανεωμένης BMW Σειράς 1 αναμένεται αργότερα μέσα στο έτος.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!