NEAPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Mazda: Προχωρά στη νέα γενιά του Wankel

Οι Ιάπωνες κατασκευαστές συνεχίζουν να επενδύουν στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, και η Mazda είναι μία από αυτές, εξελίσσοντας τον εμβληματικό της κινητήρα, τον βάνκελ.

Αυτός ο κινητήρας θα ενσωματωθεί σε ένα εξηλεκτρισμένο σύστημα πρόωσης, προσφέροντας πλεονεκτήματα όπως οι μικρές εξωτερικές διαστάσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στη βελτίωση της αεροδυναμικής.

Συγκεκριμένα, η Mazda από το Χαμαμάτσου προετοιμάζει δύο τύπους περιστροφικών κινητήρων, με έναν και δύο ρότορες.

Και οι δύο εκδόσεις θα διαθέτουν, σύμφωνα με τη Mazda, σύστημα ηλεκτρικής προθέρμανσης που θα περιλαμβάνει και τον καταλύτη. Αυτό το σύστημα θα μειώνει σημαντικά τις εκπομπές ρύπων κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης του κινητήρα.

Ο κινητήρας με τον έναν ρότορα θα κινεί απευθείας τους τροχούς και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, στα SUVs της εταιρείας ή ως range extender.

Από την άλλη, ο κινητήρας με τους δύο ρότορες θα προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση, με εκτιμώμενη ισχύ έως και 365 ίππους. Επίσης, θα διαθέτει ξηρό κάρτερ για να τοποθετηθεί ακόμα πιο χαμηλά, καθιστώντας τον ιδανικό για σπορ μοντέλα, όπως η έκδοση παραγωγής του Iconic SP.

Η Mazda συνεχίζει να εξελίσσει τους βάνκελ κινητήρες, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις που συνδυάζουν τις παραδοσιακές τεχνολογίες με τα σύγχρονα εξηλεκτρισμένα συστήματα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!