NEA

BYD: «Ο ηλεκτρισμός είναι φθηνότερος από το πετρέλαιο»

Οι Ξένες χώρες «φοβούνται» τα κινέζικα ηλεκτρικά οχήματα, δήλωσε ο Πρόεδρος της BYD, Wang Chuanfu, αναφερόμενος στις προσπάθειες της Ευρώπης και των ΗΠΑ να περιορίσουν τις εισαγωγές αυτοκινήτων κατασκευασμένων στην Κίνα.

«Υπάρχουν πολλά παραδείγματα πολιτικών σε άλλες χώρες που ανησυχούν για τα ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα», ανέφερε ο Wang σε ομιλία του σε βιομηχανική σύνοδο στην πόλη Chongqing στη νοτιοδυτική Κίνα την Παρασκευή.

«Αν δεν είσαι αρκετά δυνατός, δεν θα σε φοβούνται», είπε στο ακροατήριο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ανακοινώσει δασμούς τις επόμενες εβδομάδες που θα στοχεύουν τα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα μετά από έρευνα για τις επιδοτήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων από το Πεκίνο, μια κίνηση που πιθανόν θα πλήξει τον μικρό αλλά αυξανόμενο αριθμό εισαγωγών στην Ευρώπη.

Η Κίνα έχει υπαινιχθεί ότι θα απαντήσει με δικούς της δασμούς 25%,  καθώς οι εμπορικές εντάσεις συνεχίζουν να κλιμακώνονται. Τα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται από κινεζικές μάρκες, όπως τα MG της SAIC και τα BYD, αποτελούσαν λίγο κάτω από το 9% των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία που πουλήθηκαν στην Ευρώπη πέρυσι, σύμφωνα με την Dataforce.

Αυτό αναμένεται να αυξηθεί σε περίπου ένα πέμπτο μέχρι το 2027, όπως δήλωσε ο λόμπι οργανισμός Transport & Environment τον Μάρτιο.

Η BYD έχει ανέλθει σε κυρίαρχο παίκτη στη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων, έχοντας διακόψει την παραγωγή αυτοκινήτων αποκλειστικά με κινητήρες καύσης στις αρχές του 2022.

Μέχρι πέρυσι, ο γίγαντας αυτοκινήτων με έδρα τη Shenzhen κατασκεύασε και πούλησε 3 εκατομμύρια ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα, μπαίνοντας στη λίστα με τις 10 κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως με βάση τις πωλήσεις.

Στην ομιλία του την Παρασκευή, ο Wang κάλεσε τη βιομηχανία να αγκαλιάσει τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό για να διαχειριστεί τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα.

Τους τελευταίους μήνες, η BYD έχει ξεκινήσει έναν νέο πόλεμο τιμών στην Κίνα, μειώνοντας το κόστος των ηλεκτρικών της οχημάτων και των plug-in υβριδικών σε όλο το φάσμα.

Η εταιρεία έχει στοχεύσει παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Toyota και η Volkswagen Group, με το σύνθημα «ο ηλεκτρισμός είναι φθηνότερος από το πετρέλαιο».

Ο Wang πρόσθεσε ότι τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα βρίσκονται στο δρόμο να ξεπεράσουν τους συμβατικούς κινητήρες. «Αυτή είναι η κυρίαρχη και ασταμάτητη τάση», είπε.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!