NEAPINED

Hyundai Inster: Έρχεται Ευρώπη το ηλεκτρικό των 20.000 ευρώ

Το νέο Hyundai Inster, το φτηνότερο ηλεκτρικό της μάρκας, αναμένεται να αποκαλυφθεί στην έκθεση Μπουσάν στα τέλη Ιουνίου. Λανσάρισμα στην Ευρώπη προς τα τέλη του έτους.

Η κορεατική εταιρία έδωσε την πρώτη teaser εικόνα και βάζει στην πρίζα όσους αναζητούν ένα φτηνό ηλεκτρικό crossover. Το Inster βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Casper που κυκλοφορεί αποκλειστικά στην Κορέα.

Σύμφωνα με τη Hyundai το όνομα προέρχεται από τις λέξεις «intimate» και «innovative» και ισχυρίζεται ότι το νέο EV θα θέσει νέα πρότυπα όσον αφορά την αυτονομία, την τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας στην κατηγορία των ηλεκτρικών citycars.

Το Inster φαίνεται επίσης ελαφρώς μεγαλύτερο από το Casper, αν και οι ακριβείς διαστάσεις του θα αποκαλυφθούν πλήρως στις επόμενες εβδομάδες.

Τα teaser δείχνουν την υποδοχή φόρτισης του Inster μπροστά, και επίσης διακρίνονται οι ράγες οροφής και οι τετράκτινες ζάντες.

Το Inster χαρακτηρίζεται ως μία ριζική μετεξέλιξη του Casper, με έμφαση στις τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης, στα κυκλικά LED φώτα ημέρας και τα «πιξελωτά» φλας μπροστά, όπως και τα φωτιστικά πίσω.

Όπως και το Casper, το Inster έχει μαύρους θόλους τροχών, και το μικρό EV έχει προεξέχοντα σετ οροφής. Τα LED πίσω φώτα έχουν επανασχεδιαστεί τώρα διαθέτουν απλούστερο pixel σχεδιασμό, όπως στα Hyundai Ioniq 5 και Ioniq 6. Ένα μεγάλο λογότυπο «Inster» υπάρχει στην πίσω πόρτα.

Η Hyundai έχει επιβεβαιώσει ότι το Inster θα είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό όχημα της μάρκας, με τιμή που αναμένεται να κυμανθεί γύρω στις 20.000 ευρώ). Πρόσφατες αναφορές αναφέρουν ότι το Inster θα έχει μεγαλύτερη ισχύ και αυτονομία από τον ανταγωνιστή του, το Dacia Spring.

Το Spring αποδίδει 65 ίππους με αυτονομία έως 160 χλμ. από μια μπαταρία 26,8 kWh. Λογικά το Inster θα έχει ένα ηλεκτρομοτέρ περίπου 86 ίππων και μια μπαταρία 35 kWh για μια πραγματική αυτονομία τουλάχιστον στα 200 χιλιόμετρα (η Hyundai αναφέρει εργοστασιακή WLTP έως 355 χλμ.).

Το Inster αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Hyundai Γαλλίας, Lionel French Keogh, ο οποίος το επιβεβαίωσε στο περιοδικό Auto Moto της Γαλλίας.

Το Casper με κινητήρα βενζίνης δεν προορίζεται για τις ευρωπαϊκές αγορές, κάτι που καθιστά το ηλεκτρικό Inster μια σημαντική προσθήκη στην ευρωπαϊκή γκάμα της Hyundai.

Η Hyundai έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την παραγωγή μικρών αυτοκινήτων, με τον Ευρωπαίο επικεφαλής της, Michael Cole, να δηλώνει ότι τα i10, i20 και i30 παραμένουν στο σχέδιο παραγωγής τους, ακόμη και για την επόμενη γενιά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!