Ο Max Verstappen αιφνιδίασε τα φαβορί και απέσπασε την pole position στο Silverstone, μπροστά από τις δύο McLaren και τους Βρετανούς οδηγούς. Αύριο στις 17:00 ο αγώνας.
Ο Max Verstappen πέτυχε την ταχύτερη επίδοση στις κατατακτήριες του GP Βρετανίας, σημειώνοντας χρόνο 1:24.892 στον τελευταίο του γύρο και κερδίζοντας μια αναπάντεχη pole position, μπροστά από τις δύο McLaren των Oscar Piastri και Lando Norris.
Ο Piastri, που προηγείται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, θα ξεκινήσει δίπλα στον Verstappen από την πρώτη σειρά, παρότι ένα μικρό λάθος στην τελευταία του προσπάθεια τον εμπόδισε να βελτιώσει τον χρόνο του.
Ο Norris, ο οποίος ήταν το φαβορί των Βρετανών, αρκέστηκε στην τρίτη θέση, επικεφαλής μιας αμιγώς βρετανικής δεύτερης σειράς, καθώς ο George Russell ήταν τέταρτος με τη Mercedes.
Unbelievable from Max 💪#F1 #BritishGP pic.twitter.com/9RgMdrtXOo
— Formula 1 (@F1) July 5, 2025
Παρά την ισχυρή παρουσία της Ferrari στο ξεκίνημα του τριημέρου, και τις καλές επιδόσεις του Lewis Hamilton στις ελεύθερες δοκιμές, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής περιορίστηκε στην πέμπτη θέση. Ένα ασταθές τελευταίο τμήμα γύρου τού στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Δίπλα του, στην έκτη θέση, θα εκκινήσει ο Charles Leclerc με τη δεύτερη Ferrari.
Οι rookies, Andrea Kimi Antonelli και Oliver Bearman, ακολούθησαν στην κατάταξη. Ωστόσο, αμφότεροι θα δεχθούν ποινές: ο Antonelli τρεις θέσεις για το ατύχημά του με τον Verstappen στην Αυστρία, και ο Bearman δέκα θέσεις για παράβαση κόκκινης σημαίας στο FP3 – η δεύτερη του τέτοια ποινή μέσα στη σεζόν.
❌ ELIMINATED IN Q2 ❌
— Formula 1 (@F1) July 5, 2025
Sainz
Tsunoda
Hadjar
Albon 📸
Ocon#F1 #BritishGP pic.twitter.com/JIiBc1ZrQU
Ο Fernando Alonso πήρε την ένατη ταχύτερη επίδοση με την Aston Martin, αλλά θα εκκινήσει έβδομος λόγω των ποινών των νεαρών, ενώ δίπλα του θα βρεθεί ο Pierre Gasly με την Alpine.
Η Ferrari βρέθηκε προσωρινά σε δύσκολη θέση στο τέλος του Q2, όμως με φρέσκο σετ ελαστικών και για τους δύο οδηγούς, οι χρόνοι ήρθαν στο κατάλληλο σημείο, με τον Hamilton να είναι ελαφρώς ταχύτερος από τον Leclerc.
Αντίθετα, η Williams έμεινε εκτός δεκάδας, με τον Carlos Sainz να κατατάσσεται 11ος και τον Alex Albon 14ος. Εκτός συνέχειας έμειναν και οι Yuki Tsunoda (Red Bull) και Isack Hadjar (Racing Bulls), αν και οι ποινές σε Antonelli και Bearman ενδέχεται να τους ανεβάσουν κάποιες θέσεις στην εκκίνηση.
Colapinto spins off at the final corner 😵
— Formula 1 (@F1) July 5, 2025
He disappears in a cloud of dust but manages to get going again and then parks up
🔴 RED FLAG 🔴 #F1 #BritishGP pic.twitter.com/ZwpHVBD0DX
Στην Alpine, η θέση του Franco Colapinto παραμένει αμφίβολη, και το χειρότερο που μπορούσε να του συμβεί ήταν να εγκαταλείψει από το Q1.
Ο Αργεντινός έχασε τον έλεγχο στην τελευταία στροφή, είχε ελαφριά επαφή με τον τοίχο και αν και επανήλθε στην πίστα, το μονοθέσιο ακινητοποιήθηκε και προκάλεσε κόκκινη σημαία. Από την άλλη, ο Gasly επιβεβαίωσε την καλή εικόνα της Alpine.
❌ ELIMINATED IN Q1 ❌
— Formula 1 (@F1) July 5, 2025
Lawson 📸
Bortoleto
Stroll
Hulkenberg
Colapinto#F1 #BritishGP pic.twitter.com/G4g3NVJPRi
Εκτός Q1 έμειναν επίσης ο Liam Lawson (Racing Bulls), ο οποίος βγήκε εκτός πίστας στην τελευταία του προσπάθεια, ο Lance Stroll με την Aston Martin, και οι δύο Sauber των Gabriel Bortoleto και Nico Hulkenberg.
Αύριο στις 17:00 ο αγώνας. Δείτε εδώ τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα.