Ο Kimi Antonelli πανηγύρισε στο Austin την όγδοη φετινή του νίκη, με τους Charles Leclerc και Max Verstappen να συμπληρώνουν το βάθρο. Η στέψη του Ιταλού παίρνει παράταση για το Μεξικό.
Ο Kimi Antonelli έκανε ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση του πρώτου του παγκόσμιου πρωταθλήματος στη Formula 1. Ο 20χρονος οδηγός της Mercedes κυριάρχησε στο GP ΗΠΑ, σημειώνοντας την όγδοη νίκη του στη φετινή σεζόν και επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική του φόρμα. Μπορεί να μην εξασφάλισε μαθηματικά τον τίτλο στο Austin, όμως πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο του.
We’re underway in Texas! Kimi Antonelli retains his lead off the start 💨 #F1 #USGP https://t.co/9xzQPPDrP6
— Formula 1 (@F1) October 25, 2026
Ο Ιταλός αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την pole position, διατηρώντας την πρωτοπορία στην εκκίνηση, την ώρα που ο Max Verstappen αντιμετώπισε πρόβλημα με την απόδοση της ηλεκτρικής ενέργειας της Red Bull. Ο Ολλανδός έχασε προσωρινά τη δεύτερη θέση από τον Charles Leclerc, αλλά κατάφερε να την ανακτήσει πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος.
⚠️ VIRTUAL SAFETY CAR ⚠️ Valtteri Bottas has stopped his Cadillac on track #F1 #USGP | LAP 52/56 https://t.co/r4nTUbFQSu
— Formula 1 (@F1) October 25, 2026
Ένα σύντομο καθεστώς Εικονικού Αυτοκινήτου Ασφαλείας (VSC), λόγω συντριμμιών στην πίστα, δεν άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Antonelli άρχισε σταδιακά να απομακρύνεται, έχοντας επιλέξει τη μέση γόμα, σε αντίθεση με τους τέσσερις οδηγούς που τον ακολουθούσαν και είχαν εκκινήσει με τη μαλακή.
⚠️ FIVE-SECOND PENALTY ⚠️ George Russell is penalised for leaving the track and gaining an advantage #F1 #USGP | LAP 9/56 https://t.co/QXTAlv4ggf
— Formula 1 (@F1) October 25, 2026
Η επιλογή αυτή αποδείχθηκε καθοριστική. Ο οδηγός της Mercedes μπόρεσε να παρατείνει το πρώτο του stint και να ολοκληρώσει τους 56 γύρους με μία μόνο στάση στα πιτς, ενώ οι Ferrari και ο Verstappen χρειάστηκαν δύο. Παρά τις διαφορετικές στρατηγικές, κανένας από τους αντιπάλους του δεν κατάφερε να τον απειλήσει ουσιαστικά.
"It’s undriveable" Max Verstappen feels something is wrong with his Red Bull, and his engineer reveals there is an engine braking issue! 😳 #F1 #USGP | LAP 31/56 https://t.co/urz8xi2avL
— Formula 1 (@F1) October 25, 2026
Η μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου είχε σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο Verstappen αντιμετώπισε προβλήματα με τη συμπεριφορά της Red Bull, αναφέροντας δυσκολίες στο φρενάρισμα του κινητήρα, ενώ οι Ferrari προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα πιο φρέσκα ελαστικά τους στο τελευταίο μέρος του αγώνα.
📻 "This is what you’re doing" 👀 Isack Hadjar wasn’t too happy about letting Max Verstappen by… 🔀 #F1 #USGP https://t.co/LGBomMX41t
— Formula 1 (@F1) October 25, 2026
Στο μεταξύ, ο Lando Norris είχε ανέβει μέχρι τη δεύτερη θέση, ακολουθώντας στρατηγική μίας στάσης. Ωστόσο, η φθορά της σκληρής γόμας αποδείχθηκε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη και στους τελευταίους γύρους δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τη θέση του. Αρχικά τον πέρασε ο Verstappen και στη συνέχεια ο Leclerc, ο οποίος αξιοποίησε τα νεότερα ελαστικά του για να προσπεράσει και τον Ολλανδό στον 50ό γύρο.
Diving into P2! 🔼 This is how Leclerc passed Verstappen in Austin! 😮💨 #F1 #USGP https://t.co/DVGRIkvVs2
— Formula 1 (@F1) October 25, 2026
Έτσι, ο Μονεγάσκος χάρισε στη Ferrari τη δεύτερη θέση, τερματίζοντας 13,078 δευτερόλεπτα πίσω από τον Antonelli. Ο Verstappen συμπλήρωσε το βάθρο, ενώ ο Lewis Hamilton κατάφερε να περάσει τον Norris στους τελευταίους γύρους και να φέρει τη δεύτερη Ferrari στην τέταρτη θέση.
As it stands… 👀 Antonelli’s hunt for the Drivers’ Championship would continue to the next Grand Prix #F1 #USGP | LAP 45/56 https://t.co/dX4wqgdXj9
— Formula 1 (@F1) October 25, 2026
Ο Norris περιορίστηκε τελικά πέμπτος, μπροστά από τον Isack Hadjar και τον Oscar Piastri. Αντίθετα, ο George Russell είχε έναν δύσκολο αγώνα. Ο Βρετανός δέχθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων για απόκτηση πλεονεκτήματος εκτός πίστας στην αναμέτρησή του με τον Hadjar στον πρώτο γύρο και δεν κατάφερε να ανακάμψει περισσότερο από την όγδοη θέση.
Kimi Antonelli secures the Grand Prix victory! 🏆 Here are our points scorers in Austin ⬇️ #F1 #USGP https://t.co/hJY6QewQCt
— Formula 1 (@F1) October 25, 2026
Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Liam Lawson και Pierre Gasly, ενώ εκτός αγώνα τέθηκαν οι Oliver Bearman, Franco Colapinto και Valtteri Bottas. Η εγκατάλειψη του τελευταίου προκάλεσε ένα ακόμη VSC προς το τέλος, χωρίς να επηρεάσει την τελική έκβαση.
Η όγδοη νίκη του Antonelli ήταν μία από τις πιο πειστικές της χρονιάς. Ο Ιταλός είχε τον έλεγχο από την εκκίνηση μέχρι την καρό σημαία, με τη Mercedes να συνδυάζει τον ταχύτερο ρυθμό με την αποτελεσματικότερη στρατηγική.
Η μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, πάντως, θα πρέπει να περιμένει. Η τέταρτη θέση του Hamilton και η όγδοη του Russell διατήρησαν τις ελάχιστες ελπίδες τους, αναβάλλοντας τη στέψη του Antonelli. Η επόμενη ευκαιρία θα έρθει στο GP του Μεξικού, την προσεχή Κυριακή. Δείτε εδώ το αγωνιστικό πρόγραμμα και εδώ τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα.
⚠️ TEN-SECOND PENALTY ⚠️ Ollie Bearman is penalised for this collision with Pierre Gasly from the first lap ⬇️ #F1 #USGP https://t.co/GHPwIx1UqG
— Formula 1 (@F1) October 25, 2026


