NEA

Η BMW δεν σταματά την εξέλιξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης

Παρόλο που όλοι οι κατασκευαστές επενδύουν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υπάρχουν και οιωνοί που δείχνουν πως η μετάβαση δεν θα είναι τόσο εύκολη και ειδικότερα τόσο εύκολη.

Ίσως για αυτό η BMW να δείχνει έντονο ενδιαφέρον να κρατήσει στην παραγωγή τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ο βασικός λόγος είναι ότι η εταιρία δεν θέλει να ξεμείνει από συμβατικά αυτοκίνητα για τις μεγάλες αγορές (όπως των ΗΠΑ ή της Κίνας) οι οποίες θα αργήσουν αρκετά στο να γίνουν πλήρως ηλεκτρικές.

Έτσι, γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως η BMW εξελίσσει νέα μοτέρ για το 2027. Οι κινητήρες αυτοί θα είναι προορισμένοι για να εφοδιάζουν κυρίως τα μοντέλα της Σειράς Χ, αυτά δηλαδή που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν θα διατηρηθούν όλοι οι κινητήρες της BMW, δηλαδή τα μεγάλα μοτέρ, όπως το V8 ή ο εξακύλινδρος. Αν διατηρηθεί κάποιος από αυτούς θα είναι με τους λιγότερους κυλίνδρους.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!