NEA

VW MQB, μία πλατφόρμα για όλα!

DB2012AL00080

Η γερμανική εταιρία παρουσίασε ένα νέο δάπεδο (πλατφόρμα) η οποία μπορεί να υποδεχθεί διαφορετικές διατάξεις και αμαξώματα…

DB2012AL00084

  • Το νέο Golf αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περίπου ένα χρόνο και μέχρι τότε η VW κάνει ένα μικρό πρόλογο δίνοντας τα πρώτα στοιχεία μιας πρωτότυπης πλατφόρμας (στην ίδια θα βασιστεί και το νέο Audi A3). Η MQB (Modularer Querbaukasten ή Modular Transverse Matrix) θα είναι κοινόχρηστη σε όλα τα σήματα του ομίλου (Volkswagen, Audi, Skoda, Seat).
  • Το μυστικό της πλατφόρμας αφορά στη κόμπακτ σχεδίασή της η οποία με μικρές μετατροπές μπορεί να υποδεχθεί ΜΕΚ, υβριδικό σύστημα, ηλεκτροκινητήρες, σύστημα τετρακίνησης, plug-in κ.α. ενώ θα είναι και ελαφρύτερη (περίπου 40 kg σε σχέση με μία συμβατική τωρινή). Το 85% θα αποτελείται από χάλυβα υψηλής αντοχής ενώ θα υπάρχει εκτενής χρήση και αλουμινίου.

DB2012AL00081

  • Χάρη σε αυτή την πλατφόρμα η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε πως θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο σχεδίασης και παραγωγής των μελλοντικών της προϊόντων με ΜΕΚ κατά τον εγκάρσιο άξονα. Η MQB θα χρησιμοποιηθεί σε μοντέλα όπως είναι το μικρότερο Polo μέχρι και τα μεγαλύτερα Sharan, Touran,Tiguan και Passat και θεωρητικά όλα τα μοντέλα θα μπορούν να κατασκευάζονται σε μία κοινή γραμμή παραγωγής.
  • Από πλευράς κινητήρων η MQB θα συνδυάζεται με το νέο τρικύλινδρο (που είδαμε στο up!), τους TSI καθώς και στο νέο 1.4 TSI με το σύστημα ACT (Active Cylinder Management). Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν οι εκδόσεις EcoFuel που καταναλώνουν φυσικό αέριο (εξαιρετική αλλά στην χώρα μας το δίκτυο ανεφοδιασμού είναι «ανύπαρκτο») ή βιοαιθανόλη (βιοκαύσιμο, για αγορές όπως η βραζιλιάνικη, η σουηδική κ.α.).

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!