NEA

Ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού από Έλληνες φοιτητές

prom-racing

Η Prom Racing είναι η ομάδα της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, η οποία συμμετέχει στους διαγωνισμούς Formula Student / FSAE (Formula  Society of Automotive Engineers).

Πρόκειται για διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς-προσομοιώσεις μεγάλων κατηγοριών μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπου ομάδες από πανεπιστήμια όλου του κόσμου σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και τέλος οδηγούν πρωτότυπα μονοθέσια αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Η 1η προσπάθεια της ομάδας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς το 2008 στην παρθενική της εμφάνιση στο διαγωνισμό της Ιταλίας στην κατηγορία Class 3 κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση παρουσιάζοντας τα σχέδια του μονοθέσιου, τα οποία απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια τόσο από κριτές όσο και από διαγωνιζόμενους.

Μέσα σε μία διετία κατάφεραν και δημιούργησαν ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο το οποίο στους δύο διαγωνισμούς που συμμετείχε εντυπωσίασε ως πρωτοεμφανιζόμενο. Κατέκτησε την 23η θέση στον διαγωνισμό της Ουγγαρίας, με 1η θέση στην επιμέρους κατηγορία “Cost and Manufacturing”, ως αποτέλεσμα του χαμηλού κόστους κατασκευής και του υψηλού value for money. Στο διαγωνισμό της Ιταλίας τερμάτισε 32η στους 50, συνεχίζοντας την ανταγωνιστική εμφάνιση.

Οι φοιτητές χρησιμοποιούν τόσο την τεχνογνωσία τους όσο και τη δημιουργικότητά  τους για να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους διαγωνισμούς:  «Το να φτιάχνεις εξ ολοκλήρου ένα όχημα από το μηδέν σε κάνει να πιστεύεις πως μπορείς να φτιάξεις οτιδήποτε. Εκτός από πρακτική γνώση αποκτούμε συνολικά μια μοναδική εμπειρία», δηλώνουν. Μετά λοιπόν από τις διακρίσεις αυτές και με την προσθήκη νέων μελών, η ομάδα στοχεύει ψηλότερα και θα συμμετάσχει στις διοργανώσεις της Αυστρίας και της Γερμανίας, που θα λάβουν χώρα αυτό το καλοκαίρι.

Η Prom Racing ευχαριστεί πολύ όλους τους χορηγούς που την στήριξαν για την έως τώρα προσπάθειά της και ελπίζει να δεχτεί περισσότερη στήριξη για την συνέχεια, έχοντας πλέον την εμπειρία και τις προϋποθέσεις για ένα ακόμη καλύτερο μονοθέσιο και ακόμη καλύτερες επιδόσεις τη νέα σεζόν.

Για περισσότερες πληροφορίες http://www.fsae.ntua.gr

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!