NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

9+1 δρόμοι για να την κάνεις …πριν την «κάνεις» [vid]

Δείτε σε μόλις δύο λεπτά της ώρας μερικούς από τους καλύτερους δρόμους στον κόσμο για να οδηγήσεις όχι ότι και ότι…

Ιταλία, Col de Turini. Πρόκειται για το διάσημο κομμάτι του ράλι Μόντε Κάρλο και το χαρακτηριστικό του είναι οι πάμπολλες φουρκέτες.

Αυστραλία, Great Ocean Road. Η όλη διαδρομή έχει μήκος 243 χλμ. και μαγεύει με το μοναδικό τοπίο. Ιδανική για βολτάτα και άνετα αυτοκίνητα.

Νορβηγία, Atlanterhavsveien. Η κατασκευή του ολολκληρώθηκε το 1989, συνδέει διάσπαρτα νησάκια και για αυτό έχει εναλλασσόμενες στροφές με αποκορύφωμα μία ανηφορική σε σχήμα αψίδας.

Ιταλία, Passo Dello Stelvio. Με το υψηλότερο σημείο να φτάνει στα 2.757 μέτρα πάνω από την θάλασσα είναι ένα εντυπωσιακό πέρασμα για όσους πιστεύουν πως έχουν γρήγορο ανάποδο.

Γερμανία, Nurburgring. Συστάσεις για την «πράσινη κόλαση» δεν χρειάζονται. Στην θρυλική πίστα δοκιμάζονται τα όρια όσων των θέλουν και φυσικά πολλών υπό εξέλιξη νέων μοντέλων.

Ταιβάν, Taroko Gorge. Με φόντο τον Ειρηνικό Ωκεανό είναι μία από τις ομορφότερες διαδρομές στον κόσμο. Άλλωστε, το λένε και οι δύο λέξεις που σημαίνουν «υπέροχη ομορφιά».

Νορβηγία, Trollstigen. Μία από τις πιο δροσερές διαδρομές με σκανδιναβική ομορφιά. Δεν συστήνεται να την κάνεις με κάμπριο, καλύτερα με τετρακίνητο και γρήγορο.

Isle of Man, Snaefell Mountain. Mε μήκος 60,7 χλμ. η εν λόγω διαδρομή αποτελεί την κορυφαία πρόκληση για τους μοτοσικλετιστές. Και όχι μόνο…

ΗΠΑ, Pikes Peak. Μία ιστορική ανάβαση, προσφάτως γνωστή από τα ρεκόρ που κατέρριψε ο Sebastian Loeb.

Ρουμανία, Transfagarasan. Έγινε γνωστή από το Top Gear και είναι ο δεύτερος ψηλότερος δρόμος στην κεντροανατολική Ευρώπη. Βρίσκεται στα 2.034 μέτρα και έχει μήκος 90 χλμ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!