NEA

Και με 10άρι κιβώτιο η Chevrolet Camaro ZL1

2017-Chevrolet-Camaro-ZL1-5

Η κορυφαία εκδοχή της Camaro αποδίδει 649 άλογα και πέρα από το μηχανικό 6άρι έχει να επιδείξει ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο με 10 ταχύτητες!

Οι Αμερικάνοι λένε πως αυτή η Camaro σχεδιάστηκε για να υπερέχει σε κάθε τομέα. Και λίγοι θα βρεθούν να διαφωνήσουν, καθώς πίσω από το ντοπέ αμάξωμα υπάρχει ένα σασί με race καταβολές και ο γνωστός V8 των 6.200 κ.εκ. με τον τεράστιο μηχανικό υπερσυμπιεστή να ανεβάζει την ισχύ στα 649 άλογα και στα 868 Nm. Ουσιαστικά, η ZL1 αποτελεί μία πιο hardcore εκδοχή του κινητήρα που συναντάμε και στην Corvette Z06. Σημαντική στη νέα ZL1 είναι η μείωση βάρους που φτάνει τα 90 κιλά και τις επιδόσεις να ευνοούνται με το 0-100 να πετυχαίνεται σε 4,0 δλ με το μηχανικό κιβώτιο και την τελική στα 290 χλμ./ώρα (3,9 και 296 αντίστοιχα, με το αυτόματο 10άρι).

Το νέο κιβώτιο έχει εξελιχθεί με την Ford, η ZL1 έχει ανάρτηση Magnetic Ride (αμορτισέρ μαγνητοροϊκού τύπου), τα φρένα είναι της Brembo (6-πίστονα μπροστά, 4-πίστονα πίσω), οι 20άρες ζάντες φορούν Goodyear Eagle F1 Supercar (285/30ZR20 μπροστά και 305/30ZR20 πίσω), η ισχύς μεταφέρεται στον πίσω άξονα με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, ενώ υπάρχουν διάφορα προγράμματα παραμετροποίησης. Η Chevrolet Camaro ZL1 θα κάνει πρεμιέρα τέλη του μήνα στη Νέα Υόρκη και αναμένουμε για τα πρώτα βίντεο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!