NEA

Coulomb, η αντλία του μέλλοντος

chargepoint-level111-200

Για την ακρίβεια σαν αυτή της Coulomb θα είναι όλες οι αντλίες που θα ανεφοδιάζουμε τα ηλεκτρικά μας αυτοκίνητα στο μέλλον με ηλεκτρική ενέργεια…

  • Πέρα από τις κλασικές αντλίες με τις μάνικες, σε μερικά χρόνια τα πρατήρια αναμένεται να φιλοξενούν αντλίες σαν αυτή που βλέπετε. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο σύστημα ανεφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια που ονομάζεται ChargePoint, ανήκει στην εταιρία Coulomb και έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Aker Wade Power Technologies. Για όποιον… ενδιαφέρεται η “ηλεκτραντλία” θα είναι διαθέσιμη στην αμερικανική αγορά από το φθινόπωρο, θα κοστίζει περίπου $40.000 αλλά η εγκατάσταση από τους ειδικούς της εταιρίας στοιχίζει $20.000(!).
  • To ChargePoint προσφέρει τρία επίπεδα (levels) επαναφόρτισης. Στο πρώτο πρόγραμμα πλήρους φόρτισης οι μπαταρίες ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου (EV) γεμίζουν σε 6-8 ώρες με τάση 120 V. Στο δεύτερο επίπεδο η τάση αυξάνεται στα 240 V και η διάρκεια της διαδικασία επαναφόρτισης μειώνεται σχεδόν στο ήμισυ. Αν τώρα ο οδηγός πληρώσει κάτι παραπάνω μπορεί να χρησιμοποιήσει το τρίτο επίπεδο ταχείας επαναφόρτισης όπου η τάση ανέρχεται στα 480 V με ένταση 125 amp και φόρτιση διαρκεί μόλις μισή ώρα. Όλες οι παραπάνω μετρήσεις αφορούν μέσα EV όπως τα Nissan Leaf και Mitsubishi iMiEV.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Η φόρτιση μπαταριών δεν είναι μόνο θέμα χρόνου και κόστους.
    Άλλη μία παράμετρος είναι η μείωση της ζωής των μπαταριών όσο ο χρόνος φόρτισης μειώνεται – το ρεύμα αυξάνεται. Σε αυτές τις συνθήκες σημαντικό μέρος της ενέργειας δεν φορτίζει τις μπαταρίες αλλά χάνεται υπερθερμαίνοντάς τις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!