NEA

Το Audi e-tron στις 24 Ώρες του Le Mans!

le-mans-e-tron-630

Το ηλεκτροκίνητο R8 μπορεί να μην πήρε μέρος στον θρυλικό αγώνα αλλά κατάφερε με τον τρόπο του να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας…

  • Ο πεντάκις νικητής του Le Mans, o Frank Biela, δεν έχασε την ευκαιρία και έκανε ένα γύρο στην πίστα προτού ξεκινήσει επίσημα ο 24ώρος αγώνας. Όπως ήταν φυσικό, το ηλεκτροκίνητο R8 με την γκρι ματ βαφή και τις ηλεκτροφόρες κίτρινες επισημάνσεις προσέλκυσε το ενδιαφέρον των θεατών και συνδυάστηκε άψογα με την νίκη της Audi στις φετινές 24 Ώρες του Le Mans παίρνοντας τα σκήπτρα από την Peugeot.
  • 24h Rennen - Le Mans 2010Κατά πολλούς η φετινή νίκη της Audi οφείλεται στους πιο οικονομικούς πετρελαιοκινητήρες -με turbo μεταβαλλόμενης γεωμετρίας VTG– αφού τα Audi R15+ (με V10 TDI απόδοσης 590 PS) μπορούσαν με ένα ρεζερβουάρ 13 γύρους σε αντίθεση με τα Peugeot που έπρεπε να ανεφοδιαστούν ένα γύρο νωρίτερα. Ενημερωτικά και τα τρία Peugeot 908 HDi FAP δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα ενώ η νίκη της Audi είναι η πρώτη με κινητήρες τεχνολογίας VTG. Μάλιστα τα νικηφόρα R15 TDI διένυσαν 397 γύρους, συνολικά 5.410 km και κατέρριψαν το ρεκόρ του 1971 που κατείχαν οι Dr. Helmut Marko και Gijs van Lennep με Porsche 917.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!