ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αεροκουρτίνες… για την BMW 1 M!

2011_bmw_1_series_m_coupe_1-4

Η μικρότερη αλλά ισχυρότερη BMW δεν εντυπωσιάζει μόνο με την δύναμη της αλλά και για μερικά κρυφά τρικ…

  • 2011_bmw_1_series_m_coupe_1-6H BMW 1 M θα κάνει ντεμπούτο στο Detroit σε μερικές μέρες και ενώ οι περισσότεροι ασχολούνται με τα εκρηκτικά νούμερα της (π.χ. 3-λίτρος 6-κύλινδρος με 340 PS και 500 Nm, απόβαρο 1.495 kgm, 0-100 km/h: 4,9 sec, 0-200 km/h: 17,3 sec, CO2: 224 g/km) εμείς δίνουμε βαρύτητα σε αφανείς λεπτομέρειες.
  • Ψέματα, δεν πρόκειται και για τόσο αφανή αφού εντοπίζεται στις εισαγωγές του αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα. Παρατηρήστε στις άκρες του προφυλακτήρα τις δύο μικρότερες εισαγωγές -με ύψος περίπου 10 cm και πλάτος 3 cm- που βρίσκονται δίπλα στις μεγαλύτερες… κάλπικες. Οι μικρές είναι αυτές που λειτουργούν, έχουν ως σκοπό να κατευθύνουν τον αέρα σε δύο κανάλια μειώνοντας τον στροβιλισμό του αέρα, απομακρύνοντας την ροή του μακριά από τους τροχούς και κατά συνέπεια βελτιώνοντας την αεροδυναμική του αμαξώματος.
  • 2011_bmw_1_series_m_coupe_1-2Την όλη ιδέα η γερμανική εταιρία την αποκαλεί “Air Curtains” (άσχετο: σας θυμίζει κάτι από… Tindersticks;) και παρόλο που δεν τον ανακοινώνει ισχυρίζεται πως μειώνει σημαντικά τον αεροδυναμικό συντελεστή στις υψηλές ταχύτητες.
  • Τα οφέλη της συγκεκριμένης ιδέας είχαν ανακοινωθεί για πρώτη φορά μαζί με την παρουσίαση του Vision EfficientDynamics το 2009 στην Φρανκφούρτη. Στη συνέχεια εξελίχθηκε στο νέο αεροδυναμικό κέντρο της εταιρίας και γίνεται αντιληπτό πως τα concept cars δεν φτιάχνονται μόνο για να εντυπωσιάζουν καθώς πολλές καινοτομίες υλοποιούνται σε μεταγενέστερα μοντέλα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!