NEA

Ford Evos [concept]

ford-evos-concept-15_resize

Σχεδιαστικά και τεχνολογικά στοιχεία από το Evos σταδιακά θα υιοθετηθούν σε μοντέλα της Ford που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά από το επόμενο έτος…

  • Το Evos είναι ένα concept car με έντονα φουτουριστικό προφίλ το οποίο «…εκφράζει μία νέα παγκόσμια σχεδιαστική γλώσσα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ford. Σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή το Evos θα αποτελέσει την βάση για τη νέα γενιά μοντέλων Ford με το πρώτο δείγμα γραφής να λανσάρεται στην αγορά τέλη 2012. Πέρα από τη δυναμική σιλουέτα των 4,5 m αξιοσημείωτη είναι η ανάπτυξη των τεσσάρων θυρών παρόλο που δεν θα την δούμε και στα μοντέλα παραγωγής.
  • Το εσωτερικό είναι τόσο προχωρημένο όσο αρμόζει σε ένα πρωτότυπο σαν το Evos ενώ περισσότερες λεπτομέρειες και τεχνικά χαρακτηριστικά θα ανακοινωθούν στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Πάντως, η Ford αναφέρει πως το Evos είναι υβριδικό plug-in (PHEV) με αυτονομία που φτάνει τα 800 km. Για την ώρα χαζέψτε το σε φωτογραφίες και ένα βίντεο με την τεχνολογία που ενσωματώνει το Evos.

PRESS-KIT

Ford Evos Concept – Η Υπέρτατη Έκφραση του Νέου Παγκόσμιου Σχεδιαστικού και Τεχνολογικού Οράματος της Ford

  • Το Ford Evos Concept αποκαλύπτει την πρώτη πραγματικά παγκόσμια σχεδιαστική γλώσσα της Ford και ένα νέο όραμα για πελατοκεντρικές και διαισθητικές τεχνολογίες
  • Εντυπωσιακό τετράθυρο, τετραθέσιο fastback με προηγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης και μπαταρίες ιόντων λιθίου δίνει μία πρώτη γεύση από τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Ford σε εξωτερικό και εσωτερικό επίπεδο
  • Διαδραστικές τεχνολογίες διερευνούν τρόπους αναβάθμισης της οδηγικής εμπειρίας, της ευεξίας του οδηγού και του προγράμματος ηλεκτροκίνησης
  • Το Ford Evos Concept θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2011

Το Ford Evos Concept, που προγραμματίζεται να κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2011 το Σεπτέμβριο, είναι ο υπέρτατος εκφραστής της νέας παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας της Ford και διερευνά βασικές τεχνολογίες συστημάτων κίνησης και οχημάτων του μέλλοντος.

Το fastback μοντέλο δημιουργήθηκε με προδιαγραφές πρωτοτύπου και παρουσιάζει την πρώτη πραγματικά παγκόσμια σχεδιαστική γλώσσα της Ford, καθώς το προϊοντικό πρόγραμμα One Ford της εταιρίας προχωρά με ταχείς ρυθμούς.

«Το Ford Evos Concept συνδυάζει τρία βασικά στοιχεία που βρίσκονται στον πυρήνα της παγκόσμιας προϊοντικής στρατηγικής μας One Ford: εξαιρετική σχεδίαση, ευφυείς τεχνολογίες και κορυφαία οικονομία καυσίμου» δήλωσε ο Derrick Kuzak, Group Vice President of Global Product Development.

«Με μία ασυναγώνιστη σχεδίαση και καινοτόμες τεχνολογίες εκφράζει άριστα το όραμά μας για τη μάρκα Ford. Αν και δεν προορίζεται για παραγωγή, η επόμενη γενιά προϊόντων Ford σε όλο τον κόσμο θα φέρει πολλά από τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία και τις προηγμένες τεχνολογίες του».

Τεχνολογικό όραμα για μία ολοκληρωμένη οδηγική εμπειρία

Το Ford Evos Concept δεν είναι απλά μία σχεδιαστική άσκηση. Ενσαρκώνει επίσης τη συλλογική προσπάθεια της παγκόσμιας ομάδας προϊοντικής εξέλιξης της Ford να δημιουργεί οχήματα που έχουν κάτι παραπάνω από ένα εσωτερικό, ένα εξωτερικό και μία σειρά χαρακτηριστικών.

«Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τη συνολική εμπειρία του πελάτη από το αυτοκίνητό του – εξατομικεύοντάς το, προσαρμόζοντάς το και δημιουργώντας μοναδικά, πρωτοφανή χαρακτηριστικά που προκαλούν έκπληξη και ικανοποίηση» δήλωσε ο Kuzak. «Στο Ford Evos Concept, αυτός ο στόχος υλοποιείται και επεκτείνεται στον τομέα της συνδεσιμότητας όπου σκοπός μας δεν είναι η μετατροπή του οχήματος σε smartphone αλλά η δημιουργία μιας εξατομικευμένης και ασφαλούς σύνδεσης με τον έξω κόσμο μέσα από το περιβάλλον του αυτοκινήτου».

Η παγκόσμια ομάδα Έρευνας & Καινοτομίας της Ford, υπό τη διεύθυνση του Paul Mascarenas, ανέλαβε τη δημιουργία του Evos Concept ως εκφραστή ενός σχεδιαστικού και τεχνολογικού οράματος. Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει ότι η Ford σκοπεύει να βασιστεί σε ισχυρές καινοτομίες όπως το σύστημα σύνδεσης SYNC.

«Στη Ford, το μέλλον της τεχνολογίας μέσα στο αυτοκίνητο θα προσδιορίζεται από την εμπειρία που θα προσφέρει στον οδηγό και τους επιβάτες» δήλωσε ο Paul Mascarenas, chief technical officer & vice president του Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας της Ford. «Θεωρούμε ότι η τεχνολογία είναι κάτι παραπάνω από μία εντυπωσιακή σειρά μικροεπεξεργαστών, αισθητήρων και εφαρμογών λογισμικού. Το μυστικό είναι η μετουσίωση αυτής της τεχνολογίας σε μία ανώτερη εμπειρία για τον οδηγό».

Η τεχνολογική εμπειρία που προσφέρει το πρωτότυπο στον οδηγό χρησιμοποιεί μία νέα γενιά διαδραστικών και συνεργατικών συστημάτων που, προς το παρόν, εξελίσσονται στα εργαστήρια Έρευνας & Καινοτομίας της Ford. Η συνεχής συνδεσιμότητα μεταξύ του οχήματος και του ‘πληροφοριακού νέφους’ του οδηγού βρίσκεται στην καρδιά του οράματος.

«Οι δυνατότητες είναι συναρπαστικές όταν διερευνούμε πώς επιτυγχάνεται μία συνεχής σύνδεση μεταξύ σπιτιού, γραφείου και αυτοκινήτου μέσω των προσωπικών πληροφοριών του οδηγού» δήλωσε ο Mascarenas.

Με πληροφορίες από το νέφος, το αυτοκίνητο μπορεί να προσφέρει στον οδηγό συνδεσιμότητα παρόμοια με του σπιτιού ή του γραφείου του. Το αυτοκίνητο γνωρίζει τον οδηγό και αυτόματα προσαρμόζει την οδική συμπεριφορά, το σύστημα διεύθυνσης και τους ελέγχους του κινητήρα, έτσι ώστε να προσφέρει μία δυναμική οδηγική εμπειρία.

Οι ερευνητές της Ford εστιάζουν σε τέσσερις παραμέτρους ουσιαστικής σημασίας: εξατομίκευση, συνεχή αναβάθμιση της οδηγικής εμπειρίας, διασφάλιση ευεξίας του οδηγού και ευφυή βελτιστοποίηση ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης.

Εξατομικευμένη συνδεσιμότητα μέσω ‘πληροφοριακού νέφους’

Ενώ τα σημερινά προϊόντα Ford προσφέρουν στους οδηγούς πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, η συνδεσιμότητα μέσω ‘πληροφοριακού νέφους’ θα προάγει την εμπειρία στο επόμενο επίπεδο στα μελλοντικά μοντέλα Ford.

Αντλώντας δεδομένα από μία λεπτομερή λίστα με τις προτιμήσεις και συνήθειες του οδηγού, το Ford Evos Concept συνδυάζει τις προσωπικές πληροφορίες με πρόσθετα στοιχεία από το νέφος, όπως πρόγραμμα εργασίας, τοπική κυκλοφορία ακόμα και καιρικές συνθήκες. Όλο αυτό το πληροφοριακό υλικό συνθέτει μία εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη εμπειρία για τον οδηγό ανεξάρτητα αν βρίσκεται μέσα ή έξω από το αυτοκίνητο.

«Διερευνούμε πώς μπορούμε να αξιοποιούμε συνήθειες ή προτιμήσεις που έχει εκδηλώσει ο οδηγός για να διευκολύνουμε την καθημερινότητά του» σχολίασε ο Mascarenas. «Το αυτοκίνητο μαθαίνει τον πελάτη και μπορεί να γίνει προσωπικός βοηθός του που θα διαχειρίζεται μέρος του καθημερινού προγράμματος μετακινήσεων».

Θα μπορεί αυτόματα να αναπαράγει τον ίδιο μουσικό ή ειδησεογραφικό σταθμό που άκουγε στο σπίτι, ακόμα και να θερμαίνει ή να ψύχει το εσωτερικό σε ιδανική θερμοκρασία πριν φτάσει ο οδηγός και χωρίς σχετικό αίτημα, υπολογίζοντας την ώρα αναχώρησης βάσει του ημερολογίου του.  Επικοινωνώντας ασύρματα με συσκευές του σπιτιού, θα μπορεί να κλείνει την πόρτα του γκαράζ και να σβήνει αυτόματα τα φώτα μόλις απομακρύνεται.

«Αυτό το όραμα που συνδέεται με το ‘πληροφοριακό νέφος’ δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής της οδηγικής εμπειρίας με ακρίβεια στις προσωπικές προτιμήσεις και τη διάθεση του οδηγού» συνέχισε ο Mascarenas. «Από την υπόδειξη μιας θαυμάσιας διαδρομής από φίλους σε κοινωνικά δίκτυα ή την επαναρρύθμιση του ξυπνητηριού μετά από ακύρωση μιας πρωινής συνάντησης!»

Αναβάθμιση οδηγικής εμπειρίας

Το Ford Evos Concept διερευνά προσαρμοζόμενες αυτοκινητιστικές τεχνολογίες που επαναπροσδιορίζουν την οδηγική εμπειρία.

Η σημερινή τεχνολογία απαιτεί οι ρυθμίσεις πλαισίου να ορίζονται με βάση τις ικανότητες και προτιμήσεις ενός δείγματος οδηγών, αλλά και την τοπογραφία των πιο συνηθισμένων δρόμων. Το πρωτότυπο προσαρμόζει το κράτημα και τις επιδόσεις του με βάση τα χαρακτηριστικά του δρόμου και το άτομο που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Μαθαίνοντας τις συνήθειες και ικανότητες του οδηγού, η τεχνολογία μπορεί να συνδυάσει δεδομένα χαρτών και δελτίων καιρού από το υπολογιστικό νέφος, και να προσαρμόσει τα συστήματα κίνησης, διεύθυνσης, ανάρτησης και πέδησης με γνώμονα τη βέλτιστη απόλαυση, άνεση και ασφάλεια.  Επειδή το όχημα προσαρμόζεται και μπορεί να αποδίδει τα μέγιστα σε όλες τις συνθήκες, ανεβάζει τον πήχη της οδηγικής απόλαυσης σε νέα επίπεδα.

Ευεξία οδηγού

Οι ερευνητές της Ford έχουν ήδη παρουσιάσει τεχνολογίες με έμφαση στην ευεξία του οδηγού όπως το κάθισμα που παρακολουθεί τους καρδιακούς παλμούς και τα πιστοποιημένα, αντιαλλεργικά εσωτερικά. Έχοντας συνεχή σύνδεση με το ‘πληροφοριακό νέφος’, το Ford Evos Concept παρακολουθεί τη φυσική κατάσταση και το φόρτο εργασίας του οδηγού και προσαρμόζει ανάλογα την οδηγική εμπειρία.

«Η έρευνά μας για την ευεξία και οι σχετικές τεχνολογίες στοχεύουν στην ανακούφιση του οδηγού από το στρες και την καλύτερη επίγνωση της κατάστασής του» σχολίασε ο Mascarenas. «Οι οδηγοί σε όλο τον κόσμο περνούν μεγάλο μέρος της ζωής τους πίσω από το τιμόνι και το αυτοκίνητο δεν πρέπει να αποτελεί μία ακόμα πηγή άγχους στην καθημερινότητά τους».

Το Ford Evos Concept εφοδιάζεται επίσης με προηγμένους αισθητήρες ποιότητας αέρα και συστήματα φιλτραρίσματος που βοηθούν τους πάσχοντες από αλλεργίες.  Με κριτήριο τη θέση που βρίσκεται, μπορεί να έχει πρόσβαση σε δεδομένα ποιότητας αέρα και να υποδείξει μία λιγότερο επιβαρυμένη περιβαλλοντικά διαδρομή για τον προορισμό.

Σε συνθήκες σπορ οδήγησης, το όχημα απλοποιεί την εμφάνιση του πίνακα οργάνων ώστε να εμφανίζει μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες και ενεργοποιεί την κατάσταση ‘Μην Ενοχλείτε’ στο συνδεδεμένο smartphone του οδηγού για να μην διασπάται η προσοχή του από το δρόμο.

Βελτιστοποίηση υβριδικού συστήματος κίνησης μέσω του ‘πληροφοριακού νέφους’

Το όραμα του Ford Evos Concept ολοκληρώνεται με ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης με μπαταρίες ιόντων λιθίου (PHEV) που προσφέρει τιμές επιδόσεων και κατανάλωσης επόμενης γενιάς, αντίστοιχες με του Ford C-MAX Energi, το οποίο προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στη Β. Αμερική το 2012 και στην Ευρώπη το 2013.

Η υβριδική αρχιτεκτονική διαχωρισμού ισχύος της Ford επιτρέπει τη συνδυασμένη ή ανεξάρτητη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα και του βενζινοκινητήρα για μεγιστοποίηση της απόδοσης. Το προηγμένο σύστημα λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση πριν αλλάξει σε υβριδικό πρόγραμμα για διατήρηση της φόρτισης και συνέχιση της βέλτιστης απόδοσης.

Η συνδεσιμότητα μέσω ‘πληροφοριακού νέφους’ θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για αύξηση των επιδόσεων και της απόδοσης, επιλέγοντας το βέλτιστο συνδυασμό προγραμμάτων κίνησης σε κάθε ταξίδι.

«Βασιζόμενοι σε προηγούμενα οδηγικά στυλ και σχέδια ταξιδιών μπορούμε να υπολογίζουμε τη βέλτιστη απόδοση καυσίμου και ενέργειας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τον προορισμό» δήλωσε ο Mascarenas. «Οι ερευνητές μας προσπαθούν να βελτιώσουν την αναγνώριση του οδηγικού στυλ, να αναπτύξουν ακριβή πρωτόκολλά πρόβλεψης και να αναβαθμίσουν την εμπειρία του ταξιδιού, με έξυπνη χρήση καυσίμου ή μπαταρίας ανάλογα με την περίσταση».

Το βελτιστοποιημένο σύστημα κίνησης θα ‘ξέρει’ αυτόματα πότε να εξοικονομεί ενέργεια και να αλλάζει πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας πληροφορίες για τη διαδρομή, τις όποιες περιοριστικές ζώνες εκπομπών ρύπων και τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες.

Στο μέλλον, οι κατά τόπους κοινότητες ενδέχεται να θέσουν αυστηρούς περιορισμούς ως προς τους τύπους των οχημάτων που θα επιτρέπεται να κινούνται σε ορισμένους δρόμους ή λωρίδες αυτοκινητόδρομων, ενώ μερικά κέντρα πόλης μπορεί να είναι ανοιχτά μόνο για πλήρως ηλεκτρικά οχήματα. Επομένως, μέσω αυτής της τεχνολογίας, οι οδηγοί θα μπορούν να συμμορφώνονται με τέτοιους κανονισμούς. Για παράδειγμα, η Γαλλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ζώνες μειωμένων ρύπων, ενώ πόλεις όπως το Λονδίνο, το Βερολίνο και η Στοκχόλμη έχουν ήδη επιβάλλει το σχετικό καθεστώς.

Κάτι τέτοιο θα αυξήσει τη δημοτικότητα της προηγμένης τεχνολογίας PHEV της Ford, η οποία προσφέρει συνολική αυτονομία πάνω από 800 χλμ. με χρήση μπαταρίας και κινητήρα – μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο plug-in ή ηλεκτρικό όχημα εκτεταμένης αυτονομίας.

«Με το τεχνολογικά προηγμένο σύστημα PHEV που προσφέρει εξαιρετική απόδοση και αυτονομία σε συνδυασμό με κορυφαία οδηγική απόλαυση, το Ford Evos Concept ενσαρκώνει το όραμά μας για πιο οικολογικά και ευφυή οχήματα με εξαιρετική απήχηση στους πελάτες» δήλωσε ο Kuzak.

Νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της Ford

Το Ford Evos Concept φιλοτεχνήθηκε ειδικά για να παρουσιάσει τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της Ford. Βασικά στιλιστικά στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν σε προσεχή μοντέλα της μάρκας.

Το νέο παγκόσμιο σχεδιαστικό DNA προσφέρει στις παγκόσμιες ομάδες σχεδίασης της Ford ένα κοινό πλαίσιο εξέλιξης νέων προϊόντων που τους επιτρέπει να δημιουργούν μία ομοιογενή οικογένεια αυτοκινήτων από ένα κοινό σχεδιαστικό πυρήνα.

«Θέλαμε το Ford Evos Concept να επικοινωνεί ένα σαφές μήνυμα για τη σχεδιαστική κατεύθυνση της Ford – δημιουργία οχημάτων που είναι απολαυστικά στην οδήγηση, με ισχυρή οπτική απήχηση, και πάνω απ’ όλα, εκθαμβωτικά» δήλωσε ο J Mays, group vice president, Design & chief creative officer.

«Το νέο σχεδιαστικό DNA μας προήλθε από την εντατική προσπάθεια των ταλαντούχων σχεδιαστών μιας παγκόσμιας ομάδας» συνέχισε ο Mays.  «Σαν ομάδα, θέλαμε να δημιουργήσουμε μία πιο τεχνική σχεδιαστική γλώσσα για να επικοινωνήσουμε την ευφυή τεχνολογία που τώρα αποτελεί τον πυρήνα της φιλοσοφίας Ford.  Επιπλέον, δουλέψαμε πολύ σκληρά προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις υψηλές προσδοκίες μιας νέας γενιάς αγοραστών – μιας ομάδας καταναλωτών που έχει μεγαλώσει με προϊόντα υψηλής αισθητικής, ακόμα και για τα πιο φθηνά είδη».

Εντυπωσιακή σχεδίαση fastback με μοναδικές αναλογίες

Σαν μέσον έκφρασης μιας νέας σχεδιαστικής γλώσσας, το Ford Evos Concept βασίστηκε στις τολμηρές φόρμες ενός fastback, συνδυάζοντας ένα γοητευτικό νέο προφίλ με καινοτόμες αναλογίες. Πίσω από τις εντυπωσιακές γραμμές του κρύβεται μία μοναδική 4θυρη, 4θέσια διάταξη που συνδυάζει δυναμική εμφάνιση με εκπληκτική πρακτικότητα.

«Πρόκειται για μία συναρπαστική, νέα ερμηνεία του στυλ fastback, με ένα πρωτοποριακό σχήμα και εντυπωσιακές, μοντέρνες αναλογίες» συνέχισε ο  Mays.

Με το μήκος ενός τυπικού αυτοκινήτου C και το πλάτος ενός μοντέλου CD, το Ford Evos Concept επιβάλλεται με τη δυναμική, σπορτίφ παρουσία του. Η τραβηγμένη προς τα εμπρός καμπίνα, το έντονα στρογγυλεμένο παρμπρίζ και οι κολόνες Α που έχουν μετακινηθεί προς τα πίσω, επέτρεψαν στους σχεδιαστές να επιτύχουν την εικόνα ενός κλασικού GT που όμως αποπνέει την αίσθηση ενός πολύ σύγχρονου προϊόντος.

Οι εντυπωσιακές εμπρός και πίσω πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω προσφέρουν άριστη πρόσβαση σε μία ευρύχωρη, τετραθέσια καμπίνα.

Το πρωτότυπο έχει μήκος 4,50m, πλάτος 1,97m και ύψος 1,36m, με μεταξόνιο 2,74m.

Αξιοσημείωτη εξέλιξη

Σαν υπέρτατος εκφραστής του νέου σχεδιαστικού DNA, το Ford Evos Concept προβάλλει βασικά στοιχεία της νέας παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας της Ford.

«Το νέο σχεδιαστικό DNA σηματοδοτεί μία τολμηρή εξέλιξη της φιλοσοφίας ‘kinetic design’ που διέπει τα σημερινά παγκόσμια προϊόντα της Ford και ενσωματώνει αρκετά σημαντικά στοιχεία που θα διαμορφώσουν μία μοναδική, αναγνωρίσιμη εμφάνιση για τα μελλοντικά Ford»  σχολίασε ο Mays.

Παρατηρώντας το από μπροστά, το Ford Evos Concept υποδηλώνει άμεσα μία νέα άφιξη – ένα νέο πρόσωπο για τη Ford με τη γνώριμη τραπεζοειδή μάσκα τοποθετημένη ψηλότερα και μία εικόνα αυτοπεποίθησης και ανώτερης ποιότητας.

Τολμηρά, τεχνικά σχήματα όπως οι πολύ λεπτοί προβολείς διαμορφωμένοι με ακρίβεια λέιζερ και τα εντυπωσιακά γραφικά σχέδια που δημιουργούν τα εμπρός και πίσω παρμπρίζ συνδεδεμένα με το λεπτό κρυστάλλινο τμήμα της οροφής, προσδίδουν ένα ιδιαίτερο ύφος στη σχεδίαση.  Ανάγλυφα πλαϊνά πάνελ υπογραμμίζουν την προσοχή στη λεπτομέρεια, με θετικές προεκτάσεις στην ανώτερη ποιότητα και το δυναμικό, μυώδη χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

«Το Ford Evos Concept ενσαρκώνει τα θεμελιώδη στοιχεία της νέας, παγκόσμιας σχεδιαστικής φιλοσοφίας, αποτυπώνοντας παράλληλα το πνεύμα της δυναμικής, απολαυστικής οδήγησης που αποτελεί τον πυρήνα του DNA της Ford» δήλωσε ο Martin Smith, executive design director.  «Αξιοπρόσεκτο είναι το νέο ‘πρόσωπο της Ford’, με την τραπεζοειδή μάσκα τοποθετημένη ψηλότερα και τη χρήση πολύ τολμηρών, τεχνικών γραφικών.  Σε συνδυασμό με τη φινέτσα και ακρίβεια των επιφανειών, όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν μία ισχυρή οπτική αίσθηση ανώτερης ποιότητας.

Το όχημα σχεδιάστηκε με την καθαρότητα ενός γλυπτού και την έμφαση στη λεπτομέρεια ενός πολυτελούς αυτοκινήτου.  Σε όλο τον κόσμο, μία νέα γενιά αγοραστών έχει γαλουχηθεί με μία κουλτούρα υψηλής προϊοντικής αισθητικής, ανεξαρτήτως της τιμής ενός προϊόντος.

Δομημένο γύρω από τον οδηγό

Αντανακλώντας το απολαυστικό πνεύμα του εξωτερικού, το εσωτερικό του Ford Evos Concept είναι δομημένο γύρω από τον οδηγό διαθέτοντας ένα κομψό και καινοτόμο cockpit που υπόσχεται νέα επίπεδα οδηγικής απόλαυσης και διάδρασης.

Στην αρχιτεκτονική της καμπίνας κυριαρχούν καθαρές και λιτές επιφάνειες, με ένα μυώδες, σπορ πάνω τμήμα ταμπλό που αναδεικνύεται με τολμηρά, τραπεζοειδή ανοίγματα.  Σε αντιδιαστολή με τις μυώδεις φόρμες, οι καμπύλες επιφάνειες των οθονών εκτείνονται αριστερά και δεξιά από τον οδηγό, προβάλλοντας δευτερεύουσες πληροφορίες για το όχημα και τα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας.

Το τολμηρό, κόκκινο κάθισμα του οδηγού αποτυπώνει το όραμα μιας πρωτοφανούς διαδραστικής επικοινωνίας μέσω προηγμένης διεπαφής οδηγού. Οι δύο πίσω επιβάτες απολαμβάνουν μία επίσης ξεχωριστή εμπειρία με ειδικές οθόνες αφής για διαδραστική χρήση και ατομικά ρυθμιζόμενα, σπορ καθίσματα.

«Τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του Ford Evos Concept δηλώνουν με σαφήνεια ότι είναι ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για τον οδηγό, που θα γίνεται επιθυμητό με την πρώτη ματιά» κατέληξε ο Moray Callum, executive design director.

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!