NEA

Toyota Yaris 2012 [EuroNCAP]

toyota_yaris_2011_front

H ασφάλεια του νέου Yaris βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια στο Euro NCAP…

Το νέο Yaris βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια, συνεχίζοντας την παράδοση του μοντέλου στον τομέα της ασφάλειας. Από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη γενιά, το Yaris διαπρέπει συνεχώς στο θεσμό Euro NCAP: το πρώτο Yaris αναδείχτηκε στο ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην κατηγορία super mini το 2000 και η δεύτερη γενιά τιμήθηκε με 5 αστέρια το 2005. Το τελευταίο μοντέλο πήρε άριστα στο Euro NCAP 2011. Επιπλέον, το φετινό σκορ πληροί ακόμα και τις προσεχείς, αυστηρότερες απαιτήσεις για την προστασία των πεζών που θα ισχύσουν το 2012.

Η καμπίνα του νέου Yaris είναι σχεδιασμένη ώστε να κατανέμει αποτελεσματικά την ενέργεια μιας μετωπικής, πλευρικής ή οπίσθιας σύγκρουσης, περιορίζοντας την παραμόρφωση του κλωβού ασφαλείας. Σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης, η απορρόφηση και κατανομή των φορτίων κρούσης γίνεται μέσω του εμπρός προφυλακτήρα, των εμπρός πλαϊνών εγκάρσιων στοιχείων, των κολόνων Α, των μαρσπιέ και της δομής κάτω μέρους του αμαξώματος.

  • Συνολικά 5 αστέρια για το υψηλότερο επίπεδο προστασίας σε επιβάτες και πεζούς
  • Τα σκορ του 2011 πληρούν τις προσεχείς απαιτήσεις του Euro NCAP για 5 Αστέρια (2012)
  • Συνεχίζει την ισχυρή παράδοση επιτυχιών το Yaris στο Euro NCAP

Για μεγαλύτερη προστασία στις πλευρικές συγκρούσεις, εφαρμόστηκαν ειδικά μέτρα, όπως: τοποθέτηση τροπέτων μέσα στα μαρσπιέ για πιο αποδοτική κατανομή φορτίων σύγκρουσης και μείωση της παραμόρφωσης. Απορροφητικές δοκοί ενσωματώνονται στη δομή των θυρών ώστε να μετριάζουν τη σφοδρότητα μιας σύγκρουσης.

SMS===> Νέο Ford Ranger [EuroNCAP]

Το νέο μοντέλο εφοδιάζεται με επτά αερόσακους SRS: οδηγού και συνοδηγού, γονάτων οδηγού, εμπρόσθιους πλευρικούς και οροφής πλήρους μήκους. Οι νέοι πλευρικοί αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού αποτελούνται από δύο θαλάμους που παρέχουν βελτιωμένη προστασία λόγω μεγαλύτερων σάκων (θώρακα/κοιλίας 8 L, οσφυϊκής χώρας 4.5 L).

Το νέο Yaris ενσωματώνει πολυάριθμα χαρακτηριστικά που ελαχιστοποιούν το ενδεχόμενο τραυματισμού ενός πεζού. Η απορροφητική δομή του προφυλακτήρα μετριάζει τα φορτία κρούσης στα πόδια του πεζού. Για την προστασία του σώματος και της κεφαλής, μία επίσης απορροφητική δομή τύπου παντογράφου κάτω από το καπό φέρει ένα αποσπώμενο πτερύγιο στο πίσω άκρο, ενώ τα εμπρός φτερά εδράζονται σε ειδικές βάσεις που απορροφούν ενέργεια.

Τέλος, προσφέρεται μία ολοκληρωμένη γκάμα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας με Anti-lock Braking System (ABS), Electronic Brakeforce Distribution (EBD), Corner Stability Control (CSC), Brake Assist (BA), Traction Control (TRC) & Vehicle Stability Control (VSC).

Το νέο Yaris σχεδιάστηκε για να προσφέρει τα υψηλότερα πρότυπα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας και προστασίας των πεζών σε όλες τις Ευρωπαϊκές συνθήκες.

Πηγή: Toyota Hellas

Δείτε την πρόσφατη αξιολόγηση του Euro NCAP για 12 συνολικά νέα μοντέλα

euro-ncap-results-octomber-2011

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!