ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένας αιώνας Chevrolet!

Chevrolet turns 100 years

3 Νοεμβρίου 1911, ήταν μια από τις πλέον σημαντικές μέρες στην ιστορία της Chevrolet καθώς πριν από ακριβώς 100 χρόνια ιδρύθηκε επίσημα η εταιρεία από τους Louis Chevrolet και Billy Dourant.

  • Ο πρώτος ήταν εξαιρετικός μηχανικός, τολμηρός οδηγός αγώνων και πάνω από όλα ένας γνήσιος οραματιστής που άφησε την γηραιά ήπειρο και την πατρίδα του την Ελβετία για να κυνηγήσει το όνειρο του πέρα από τον Ατλαντικό. Ο δεύτερος ήταν ένας δεινός Αμερικανός επιχειρηματίας που ξεχώριζε για τις διοικητικές του ικανότητες, το επιθετικό του πνεύμα και τον μεθοδικό τρόπο οργάνωσης της παραγωγής. Η σύμπραξη των δύο ήταν μια κλασσική περίπτωση όπου κάθε συνεταίρος κουβαλά τα στοιχεία που λείπουν στον άλλον και η Chevrolet Motor Car Company, με την φαντασία του πρώτου και την αποτελεσματικότητα του δεύτερου, καθιερώθηκε πολύ γρήγορα σαν μια από τις πιο σημαντικές μάρκες της εποχής.
  • Η επιχειρηματική τους συμβίωσή ήταν ωστόσο γεμάτη εντάσεις και ιδιαίτερα σύντομη. Μόλις τρία χρόνια μετά, οι δρόμοι τους χώρισαν καθώς ο Durant επέμενε να στρέψει την εταιρεία προς την μαζική παραγωγή αυτοκινήτων που θα μπορούσαν να αγοράσουν οι μάζες -στα πρότυπα της Ford- και μακριά από την λογική του Chevrolet που ήθελε να συνεχίσει την δημιουργία πρωτοποριακών και φυσικά ακριβών σχεδιάσεων. Κάπως έτσι ο Louis οδηγήθηκε στην έξοδο, αφήνοντας νωρίς την εταιρεία που έμελλε να κάνει το όνομα του ένα από τα πιο διάσημα στον χώρο του αυτοκινήτου. Την εταιρεία που είχε πάντα στην γκάμα της πρακτικά καθημερινά αυτοκίνητα αλλά και θρυλικές σχεδιάσεις -με κλασσικότερο παράδειγμα βέβαια την Corvette- που ξεχώριζαν με την εμφάνιση και τις επιδόσεις τους.

  • Μια εταιρεία που μετά από έναν αιώνα ζωής έχει παρουσία σε 130 χώρες, είναι σαφώς το πιο δημοφιλές brand της GM και βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην κατάταξη των πωλήσεων με πάνω από 4 εκατομμύρια νέους πελάτες για την προηγούμενη χρονιά. Μια επίδοση που όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής νούμερα θα ξεπεραστεί φέτος. Γεγονός που είναι απολύτως φυσιολογικό καθώς το 2011 εκτός από την συμπλήρωση των 100 χρόνων, η Chevrolet γιορτάζει και για την ολοκλήρωση της ανανέωσης της γκάμας που ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια. Μοντέλα όπως το ολοκαίνουργιο Aveo, η 5θυρη εκδοχή του Cruze και το 7θέσιο Orlando παρουσιάστηκαν μέσα σε αυτή την χρονιά για να σταθούν δίπλα στο Spark και το Cruze Sedan που ήταν τα πρώτα δείγματα γραφής της “Νέας Chevrolet”. Μια γκάμα που εκτός από “καθημερινά” αυτοκίνητα εξακολουθεί να περιλαμβάνει ξεχωριστά τετράτροχα, όπως η έκτη γενιά της Corvette και η νέα Camaro, ενώ πολύ σύντομα θα εμπλουτιστεί και με το Volt, το οποίο με το με το σύστημα εκτεταμένης εμβέλειας που διαθέτει αλλάζει εντελώς τα δεδομένα στον χώρο των ηλεκτροκίνητων.

Πηγή: Chevellas

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button