NEA

Opel Mokka [new model]

opel-vauxhall-mokka-crossover-5

Το Mokka είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής εταιρίας στη κατηγορία των μικρών SUV και αναμένεται στις εκθέσεις στα τέλη του 2012.

Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς και δύο μήνες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 6 Μαρτίου, 2012, η Opel δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες ενός νέου, δυναμικού, μικρού SUV, του Opel Mokka. Με το νέο Mokka, η Opel γίνεται η πρώτη Γερμανική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που λανσάρει ένα ανταγωνιστικό μοντέλο στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία μικρών SUV.

opel-vauxhall-mokka-crossover-3Παρά το μικρό συνολικό μήκος των 4,28 m, το Mokka μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση έως και πέντε άτομα, ενώ συνδυάζει ελκυστική σχεδίαση με καινοτόμες τεχνολογίες και λειτουργίες κάνοντάς τις προσιτές σε έναν ευρύτερο κύκλο πελατών, τηρώντας έτσι την υπόσχεση της Opel. «Το Opel Mokka δανείζεται τα καλύτερα στοιχεία από παραδοσιακά, μεγαλύτερα SUV και τα προσαρμόζει σε ένα σύγχρονο, συμπαγές σχήμα» λέει χαρακτηριστικά ο CEO της Opel, Karl-Friedrich Stracke. «Το Mokka επεκτείνει τη γκάμα οχημάτων Opel και συνεχίζει τη δυναμική προϊοντική μας επέλαση των τελευταίων χρόνων. Επίσης τονώνει την κατηγορία SUV-B που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια».

  • Το πρώτο μοντέλο Γερμανικής κατασκευάστριας εταιρίας αυτοκινήτων στη νέα κατηγορία μικρών SUV
  • Το νέο Mokka επεκτείνει τη γκάμα της Opel και τονώνει τα ραγδαία αναπτυσσόμενη Ευρωπαϊκή αγορά SUV-Β
  • Φρέσκια, δυναμική, σπορ σχεδίαση συνδυάζεται με βελτιωμένη λειτουργικότητα
  • FWD ή AWD και εξατάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο
  • Δύο βενζινοκινητήρες και ένας πετρελαιοκινητήρας με τεχνολογία Start/Stop στάνταρ

Σπορ οδηγική εμπειρία, δυναμικό lifestyle

Το Opel Mokka ‘παντρεύει’ τη λειτουργικότητα και την άνεση των υπερυψωμένων καθισμάτων με μία αίσθηση περιπέτειας. Προαιρετικά χρησιμοποιεί τεχνολογία AWD που κατανέμει ομαλά τη ροπή στους πίσω τροχούς όταν χρειάζεται, για καλύτερη πρόσφυση και οδική συμπεριφορά. Ισχύ παρέχουν τρεις αποδοτικοί κινητήρες. Όλα τα μηχανικά κιβώτια εφοδιάζονται με Opel Start/Stop. Η γκάμα βενζινοκινητήρων περιλαμβάνει έναν ατμοσφαιρικό 1.6 (85 kW/115 hp) και τον 1.4 l Turbo (103 kW/140 hp) με ροπή 200 Nm. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, διατίθεται ο 1.7 CDTI turbo diesel (93 kw/130 hp) με ροπή 300 Nm. Οι κινητήρες 1.4 Turbo και 1.7 CDTI συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.

Το Mokka λανσάρει νέες τεχνολογίες αιχμής στην κατηγορία SUV- B, όπως μία σειρά Συστημάτων Υποστήριξης Οδηγού (Driver Assistance Systems) βασισμένων στο σύστημα εμπρός κάμερας Opel Eye, και μία κάμερα οπισθοπορείας. Επιπλέον, το Opel Mokka φέρει το εργονομικό κάθισμα που έχει πιστοποιηθεί από τον AGR – τον Γερμανικό Οργανισμό Ειδικών για την υγεία της πλάτης “Aktion Gesunder Rücken e.V.”. Πέρα από τον πλούσιο χώρο αποσκευών, το Mokka προσφέρει το σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου Flex-Fix νέας γενιάς, αποκλειστικότητα της Opel.

Διαθέτοντας τέτοια προσόντα, το Mokka απευθύνεται σε δραστήρια άτομα με έντονους ρυθμούς ζωής. Αυτό φαίνεται και στο όνομά του που είναι εμπνευσμένο από τους μικρούς στρογγυλούς κόκκους καφέ της διάσημης ποικιλίας Coffea Arabica. Ροφήματα καφέ με βάση τη μόκα είναι εκλεκτά και εξεζητημένα, πλούσια σε γεύση και γεμάτα ενέργεια. Στην ίδια φιλοσοφία, το Opel Mokka είναι μικρό αλλά με μεγάλες φιλοδοξίες.

Τολμηρή σχεδίαση SUV και αναβαθμισμένη λειτουργικότητα

opel-vauxhall-mokka-crossover-1Με το Mokka, η σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel που συνδυάζει ‘γλυπτική σχεδίαση με Γερμανική ακρίβεια’ βρίσκει μία νέα έκφραση στην κατηγορία μικρών SUV. Το Opel Mokka προβάλλει τον τολμηρό χαρακτήρα του με ανάγλυφα και ελκυστικά στοιχεία διατηρώντας τη σπορ ζωντάνια του με μυώδες, αθλητικές γραμμές. Η συνολική εικόνα επιτείνεται με τη χαρακτηριστική ‘λεπίδα’ της Opel στο προφίλ. Στο σπορ χαρακτήρα του Mokka συμβάλλει η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος που αυξάνει τις δυνατότητές του στο χώμα, όπως και τα φαρδιά μετατρόχια των1540 mm. Η στιβαρή εμφάνιση αναδεικνύεται με ζάντες ελαφρού κράματος 18” που προσφέρονται στάνταρ με τα Enjoy και Cosmo.

Στο εσωτερικό του Mokka βλέπουμε γνώριμες αξίες της μάρκας Opel: ευελιξία, λειτουργικότητα και φιλοσοφία φιλική προς το χρήστη. Το Mokka διαθέτει χώρο αποσκευών μέχρι 1.372 L και 19 αποθηκευτικούς χώρους. Σε όλα αυτά προστίθεται το σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου Flex-Fix νέας γενιάς – που υποστηρίζει τέλεια ένα δραστήριο lifestyle. Η Opel είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που προσφέρει ένα τέτοιο σύστημα. Η εργονομική σχάρα είναι πλήρως ενσωματωμένη στο πίσω τμήμα, λειτουργεί συρταρωτά και μπορεί να μεταφέρει μέχρι τρία ποδήλατα ταυτόχρονα.

All-Wheel-Drive, Front-Wheel-Drive και αποκλειστικές τεχνολογίες

Το νέο Opel Mokka διατίθεται με συστήματα Front-Wheel και All-Wheel-Drive. Το All-Wheel Drive System διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο ευστάθειας και ασφάλειας ενώ αυξάνει τις ικανότητες του Mokka σε πιο απαιτητικές οδικές συνθήκες. Όταν δοκιμάζεται το κράτημα και η πρόσφυση του αυτοκινήτου, το σύστημα κατανέμει αυτόματα και ομαλά ισχύ στους πίσω τροχούς.

Ανάμεσα στα στάνταρ χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία σε όλες τις εκδόσεις Mokka είναι τα Electronic Stability Control (ESC), Traction Control (TC) και τα συστήματα Hill Start Assist (HSA) και Hill Descent Control (HDC) – που βελτιώνουν την οδηγική άνεση και ασφάλεια σε ανηφόρες και κατηφόρες.

Πλούσιο και ποιοτικό, το Opel Mokka φέρνει προηγμένες τεχνολογίες αιχμής στην κατηγορία SUV-B. Το Advanced Adaptive Forward Lighting (AFL+) αυξάνει την οδηγική ασφάλεια και βασίζεται στην 3η γενιά του συστήματος φωτισμού Bi-Xenon που περιλαμβάνει High Beam Assist (HBA). Η νέα γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye διατίθεται προαιρετικά προσφέροντας στον οδηγό πρόσβαση σε αρκετές λειτουργίες μεταξύ των οποίων Lane Departure Warning (LDW) και η δεύτερη γενιά Traffic Sign Recognition. Κανένα άλλο μικρό SUV δεν διαθέτει ένα τέτοιο σύστημα που αναβαθμίζει την ασφάλεια και την οδηγική άνεση.

Πηγή: GM-Opel Hellas

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!