NEA

Aston Martin Vanquish [supercar]

aston-martin-vanquish-2013-3

Περισσότερο εξέλιξη παρά επανάσταση θυμίζει ο αντικαταστάτης της DBS που όπως κάθε supercar της βρετανικής φίρμας γοητεύει με την σαγηνευτική εμφάνιση…

  • Σαν όνομα η Vanquish είναι ήδη γνωστή αφού παρουσιάστηκε ως concept car στο Παρίσι το 1998 και η παραγωγή της ξεκίνησε το 2001 έως το 2007. Η Aston Martin προχώρησε στην επαναφορά της ονομασίας αυτής για τον αντικαταστάτη της DBS και φυσικά τον προίκισε με ένα κομψό και συγχρόνως δυναμικό περιτύλιγμα που αντικατοπτρίζει το αυθεντικό στιλ της εταιρίας που παραπέμπει στην One-77. Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους αναφέρω πως η νέα Vanquish θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία τέλη του 2012 στην ευρωπαϊκή αγορά ξεκινώντας από την βρετανική όπου θα κοστίζει 189.995£.
  • Στο δια ταύτα η νέα Vanquish βασίζεται στο νέας γενιάς αλουμινένιο πλαίσιο -πιο δύσκαμπτο κατά 25% και ελαφρύτερο που εισήγαγε το 2003 η DB9. Σε σχέση με την DBS η Vanquish είναι ελαφρύτερη κατά 55 kg φτάνοντας τα 1.739 kg ενώ το σασί έχει ιδανική κατανομή βάρους σε αναλογία 50:50. Η ανάρτηση είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη (ADS ή Adaptive Damping System) προσφέροντας τρία προγράμματα κίνησης (Normal, Sport, Track) ενώ στο πιο ευρύχωρο εσωτερικό διάταξης 2+2 (ή 2+0)υπάρχει καλύτερη εργονομία διατηρώντας το layout της DBS με τα πλήκτρα αφής.

SMS=>Aston Martin V8 Vantage [facelift]

  • Στην αναβαθμισμένη εκδοχή του ο 5.9 V12 κινητήρας αποδίδει 573 PS/6.750 rpm (55 επιπλέον) και 620 Nm/5.500 rpm διατηρώντας το ατμοσφαιρικό κρεσέντο του. Βρίσκεται στον εμπρός άξονα τοποθετημένος 19 mm χαμηλότερα -από την DBS- και μέσω του αυτόματου 6-τάχυτου κιβωτίου Touchtronic 2 μεταφέρει την ροπή στους πίσω τροχούς. Πίσω από τις 20άρες ζάντες με ελαστικά Pirelli P-Zero υπάρχουν 3ης γενιάς κεραμικά δισκόφρενα (CCM) της Brembo. Τα εμπρός έχουν δίσκους 398 mm με μεγαλύτερα τακάκια στις 6-πίστονες δαγκάνες (από την One-77) ενώ τα πίσω έχουν δίσκους 360 mm με 4-πίστονες δαγκάνες.

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!