NEA

Renault Clio 2012 [new model]

new_renault_clio_2012-9

Σχεδόν 22 χρόνια μετά την εμφάνιση της πρώτης γενιάς και την αντικατάσταση του 5 το νέο Clio επιστρέφει για να κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι…

  • Σε πάτριο έδαφος θα κάνει τη παγκόσμια πρεμιέρα του το νέο Clio το οποίο αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής -για την ακρίβεια, το πρώτο Renault παραγωγής- του αρχισχεδιαστή Laurens van den Acker. Ο Ολλανδός σχεδιαστής εργάζεται στη Renault από το 2009 προερχόμενος από την Mazda και στην άποψή του θα βασιστεί το νέο αισθητικό προφίλ της εταιρίας το οποίο είδαμε μέσα από τα πρωτότυπα DeZir, Captur, Frendzy κ.α.
  • Το νέο Clio θα παραχθεί μόνο σε πεντάθυρο αμάξωμα με τις λαβές των πίσω θυρών να βρίσκονται κρυμμένες στις κολόνες του αμαξώματος (όπως π.χ. στα Seat Leon, Alfa Romeo Giulietta κ.α.). Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί οι εξωτερικές διαστάσεις αν και οι Γάλλοι αναφέρουν πως το αμάξωμα είναι χαμηλότερο και φαρδύτερο όπως και ότι έχει γίνει περίπου 100 kg εξοικονόμηση στο βάρος σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.
  • Στο εσωτερικό διακρίνεται ένας ιδιόρρυθμος σχεδιαστικά πίνακας οργάνων (με το στροφόμετρο αριστερά και το δείκτη βενζίνης δεξιά) που τον διατρέχει μία μικρότερη οβάλ οθόνη με ψηφιακές ενδείξεις όπως το ταχύμετρο. Γενικότερα, κυριαρχεί το απέριττο στοιχείο το οποίο όμως διαθέτει μπόλικες δόσεις στιλ ενώ στις πλουσιότερες εκδόσεις εικάζεται πως θα περιλαμβάνεται η πολυλειτουργική οθόνη 7” στην κεντρική κονσόλα.
  • Το λανσάρισμα του γαλλικού supermini στη ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, αρχικά με δύο κινητήρες Energy TCe. Έναν ολοκαίνουργιο τρικύλινδρο τούρμπο με χωρητικότητα 0,9 lt που θα αποδίδει 90 PS και 135 Nm με κατανάλωση 4,3 lt/100 km και 99 g/km CO2. Η μεγαλύτερη έκδοση είναι ντίζελ και είναι η 1.5 dCi με 90 PS και κατανάλωση 3,2 lt/100km.
  • Αρχές 2013 θα δούμε το νέο 1.2 Energy TCe με 120 PS και 190 Nm που θα συνδυάζεται στάνταρ με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC ενώ αργότερα θα δούμε και μια καυτή έκδοση 1,6 lt με περίπου 200 PS! Σημειώνεται πως το 4ης γενιάς Clio θα κατασκευάζεται στα εργοστάσια της Renault στο Flins (Γαλλία) και Bursa (Τουρκία). ΕΔΩ γιατί όχι;

SMS===> Renault Alpine A110-50 [concept+vid]

SMS===> Renault, νέοι Energy TCe κινητήρες το 2012

SMS===> Βίντεο: Τα πάντα όλα για τον Renault Energy dCi 130!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!