NEA

Audi, το αθόρυβο R8 E-Tron στην πίστα [vid]

audi_r8_e-tron_video_nurburgring

Δείτε σε ένα βίντεο πόσο γρήγορα αλλά και πόσο ξενέρωτα μπορεί να κινηθεί ένα ηλεκτροκίνητο supercar νοσταλγώντας το κλασικό στριγκλιτό π.χ. ενός V8…

  • Πριν από περίπου ενάμιση μήνα (συγκεκριμένα στις Ιουνίου) στην διάσημη πίστα του Νurburgring το Audi R8 E-Tron σημείωσε στα χέρια του Marcus Winkelhock νέο ρεκόρ (στην εν λόγω πίστα) ως το ταχύτερο ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής με χρόνο 8 min 09 sec (σ.σ. το ρεκόρ το κατέχει το βενζινοκίνητο Gumpert Apollo Sport, με V8 κινητήρα 700 PS, με χρόνο 7:11). Και… αθόρυβο θα λέγαμε αφού όπως θα δείτε στο βίντεο στην πίστα κάπως σε ξενερώνει το ότι δεν ακούς το στριγκλιτό που κάνει ένα συμβατικό supercar παρά μόνο τον παραγόμενο αεροδυναμικό θόρυβο και τον θόρυβο των ελαστικών που υπερκεράζουν το σφυριχτό των δύο ηλεκτροκινητήρων συνολικής απόδοσης 308 PS και 820 Nm ροπής. Πάντως, αξιοσημείωτο είναι πως κατά την εκκίνηση η ροπή που φτάνει στιγμιαία στους τροχούς αγγίζει τα 4.900 Nm, σύμφωνα με την γερμανική εταιρία.

SMS===> Audi R18 e-tron quattro, υβριδικό ντίζελ στο Le Mans!

  • Πόσο γρήγορο ήταν στην πίστα το ηλεκτροκίνητο R8; Μόλις 5 sec πιο «αργό» από το συμβατικό R8 με τον V8 κινητήρα. Η γερμανική φίρμα υπόσχεται πως μέχρι το τέλος του χρόνου όπου θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις το R8 E-Tron θα έχει βελτιωθεί πολύ περισσότερο. Πάντως, οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να αποκτήσει το ηλεκτροκίνητο Audi παραγωγής θα πρέπει να γνωρίζει πως η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 200 km/h (για την πίστα ο κόφτης ανέβηκε στα 250), τα 0-100 km/h επιτυγχάνονται σε 4,6 sec ενώ η αυτονομία φτάνει τα 215 km. Στο βίντεο παρατηρείστε τον εσωτερικό καθρέπτη όπου αντί για κρύσταλλο χρησιμοποιείται μία οθόνη AMOLED την οποία θα δούμε και στο R8 E-Tron παραγωγής και ίσως σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής της Audi.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!