NEA

Ford, αποκαλυπτήρια για το νέο Mondeo!

ford-mondeo_2013-6

Μετά το Fiesta η ώρα της ανανέωσης έφτασε και για το Mondeo που πέρα από τη ριζική αναβάθμιση υποδέχεται με τη σειρά και τον κινητήρα 1.0 Ecoboost

Βασισμένη στην παγκόσμια πλατφόρμα CD της Ford, η ανανεωμένη ναυαρχίδα της μάρκας θα διατίθεται σε εκδόσεις 5θ και wagon – μοναδικά σχεδιασμένες για την Ευρώπη – και σε 4θ επίσης που σηματοδοτεί το πρώτο στην κατηγορία βενζινοκίνητο Hybrid Electric Vehicle (HEV). Θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία με κινητήρα 1000 κ.εκ., το βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost και νικητή του τίτλου  “International Engine of the Year” 2012, με στόχο την καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορία.

SMS=> Ford Focus 1.0 Ecoboost [test drive]

«Είναι το πιο προηγμένο Mondeo που έχουμε κατασκευάσει ποτέ και το πιο premium μοντέλο που έχει προσφέρει ποτέ η Ford στους πιστούς Ευρωπαίους πελάτες της» δήλωσε ο Stephen Odell, chairman & CEO, Ford Ευρώπης. «Ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία στους τομείς στυλ, τεχνολογίας και ποιότητας». Η νέα παγκόσμια σχεδιαστική γλώσσα της Ford ενσαρκώνεται στο ανανεωμένο, κομψό, σπορ και πολύ εκφραστικό εξωτερικό του νέου Mondeo. Η χαμηλή γραμμή οροφής αναδεικνύει το προφίλ του σπορ coupe διατηρώντας ένα ευρύχωρο και πρακτικό εσωτερικό, ενώ ενσωματώνει μία αναδιπλούμενη πανοραμική ηλιοροφή για την έκδοση wagon.

Το ανάγλυφο, απέριττο προφίλ δείχνει ανάλαφρο οπτικά, ενώ στην προηγμένη και τεχνική σχεδίαση του εμπρός τμήματος ξεχωρίζει η νέα, πιο εντυπωσιακή τραπεζοειδής μάσκα της Ford, μια κεντρική εξοχή στο καπό (δείγμα υψηλής ισχύος) και – για πρώτη φορά στην κατηγορία – προσαρμοζόμενοι προβολείς αποκλειστικά με λυχνίες LED.

Το Mondeo είναι το πρώτο Ford που διαθέτει προβολείς με λυχνίες LED για μεγάλη / μεσαία σκάλα και φλας. Ταχύτερος φωτισμός, πιο ανθεκτικοί και αποδοτικοί ενεργειακά από τους παραδοσιακούς προβολείς πυράκτωσης, οι προβολείς LED του νέου Mondeo περιστρέφονται ανάλογα με την κίνηση του τιμονιού και προσαρμόζουν την προβολή της δέσμης στην ταχύτητα του οχήματος – παρέχοντας μεγαλύτερο βάθος φωτισμού στις υψηλές ταχύτητες και ευρύτερο πεδίο ορατότητας στις χαμηλότερες.

Το εσωτερικό προσφέρει απαράμιλλα επίπεδα εργονομίας και άνεσης, ενώ η ανώτερη ποιότητα κατασκευής είναι διάχυτη στο οδηγοκεντρικό cockpit. Μαλακά υλικά, ποιοτικό φινίρισμα και εξοπλισμός συνθέτουν την πιο premium εμπειρία Mondeo όλων των εποχών. Το νέο 4θ Mondeo HEV είναι το πρώτο υβριδικό επιβατικό Ford για την Ευρώπη, και συνδυάζει έναν ειδικά διαμορφωμένο δίλιτρο βενζινοκινητήρα με μπαταρία ιόντων λιθίου 35kW επιτυγχάνοντας χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών CO2. Για πρώτη φορά, θα διατίθεται έκδοση Mondeo AWD με diesel κινητήρα, για ανώτερη ελκτική πρόσφυση, πλούσια ισχύ και άριστη οδική συμπεριφορά.

Για πρώτη φορά στην κατηγορία, το Mondeo θα προσφέρει επίσης SYNC with MyFord Touch, ένα σύστημα συνδεσιμότητας με φωνητική ενεργοποίηση που περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη αφής οκτώ ιντσών και λειτουργεί σαν WiFi hotspot για μέχρι πέντε συσκευές. Με το SYNC with MyFord Touch, οι οδηγοί θα μπορούν να έχουν τα χέρια τους στο τιμόνι και την προσοχή τους στο δρόμο, ελέγχοντας παράλληλα τις λειτουργίες του τηλεφώνου και του media player από συνδεδεμένες συσκευές καθώς και το σύστημα ελέγχου κλιματισμού, το ραδιόφωνο, το CD-player, και το σύστημα πλοήγησης μέσω φωνητικών εντολών.

Το νέο Mondeo προσφέρει για πρώτη φορά στην Ευρώπη φουσκωτές ζώνες ασφαλείας πίσω (με ενσωματωμένο αερόσακο). Αυτές είναι σχεδιασμένες για να περιορίζουν τους τραυματισμούς στο κεφάλι, τον αυχένα και το θώρακα των πίσω επιβατών. Σε περίπτωση ατυχήματος, η ζώνη διογκώνεται άμεσα για να διασκορπίσει τις δυνάμεις κρούσης σε μία επιφάνεια του σώματος πέντε φορές μεγαλύτερη σε σχέση με μία συμβατική ζώνη ασφαλείας.

Πηγή: Ford Motor Hellas

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!