NEA

BMW, νέος 3-κύλινδρος με 222 ίππους!

bmw_twinpower

Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε τους νέας γενιάς TwinPower κινητήρες ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται ένας τούρμπο με ειδική ισχύ που φτάνει τους 148 ίππους στο λίτρο!

  • Με τον κωδικό B38 για τους βενζινοκινητήρες και τον κωδικό Β37 για τους πετρελαιοκινητήρες η BMW ανακοίνωσε τα νέας γενιάς υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σύνολα τεχνολογίας TwinPower. Είναι τρικύλινδροι και από το 2013 θα τοποθετηθούν στις σειρές 1 και 3, στο επερχόμενο το 2014 ΜΙΝΙ και μελλοντικά στο εξωτικό i8 Hybrid. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα δούμε τα νέα μοτέρ και στη νέα σειρά προσθιοκίνητων BMW δίχως ωστόσο η εταιρία να το επιβεβαιώνει επίσημα.

SMS=> Βίντεο: Ο “τέλειος κύλινδρος” της BMW

  • Όσον αφορά τους νέους TwinPower (3-κύλινδροι, 4-κύλινδροι, 6-κύλινδροι με μονό, διπλό ή τριπλό τούρμπο) κοινό σημείο αναφοράς είναι οι κύλινδροι αφού σε κάθε περίπτωση η χωρητικότητα του καθενός είναι 500 cc ενώ το 40% της αρχιτεκτονικής τους είναι κοινή. Η ισχύς ανά κύλινδρο κυμαίνεται από 40 έως 74 PS (60 με 80 Nm) για τον Β38 συμπεραίνοντας πως στην κορυφαία του εκδοχή το μοτέρ θα αποδίδει ούτε λίγο ούτε πολύ 222 PS και 240 Nm! Όσον αφορά στον B37 (ντίζελ) η συνολική απόδοση θα κυμαίνεται από 80 έως 180 PS και από 225 έως 330 Nm. Όλοι οι κινητήρες έχουν ίδιας γεωμετρίας «πλαϊνά» εισαγωγής και εξαγωγής επιτρέποντας την τοποθέτηση κατά τους δύο άξονες (διαμήκη ή εγκάρσια). Όσο για τον περιορισμό των κραδασμών κατά την τρικύλινδρη παλινδρόμηση η BMW κάνει λόγο για ράβδο εξισορρόπησης καθώς και για ένα σύστημα αποσβεστήρων δίχως όμως να αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες.

SMS=> BMW M Performance, με τριπλό τούρμπο [upd+vid]

  • Το μοτέρ είναι αλουμινένιο, με άμεσο ψεκασμό (common rail για τον ντίζελ) με την τελευταία εκδοχή του Valvetronic να ρυθμίζει την «αναπνοή» του με δυνατότητα μεταβολής της βύθισης των βαλβίδων. Επίσης, μεταβλητός χρονισμός υπάρχει σε όλες τις βαλβίδες (double Vanos) ενώ ο ντίζελ έχει τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας. Αναλυτική παρουσίαση με περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες θα υπάρξει τις επόμενες μέρες…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!