NEA

Nissan GT-R, ταχύτερα δεν γίνεται(;)

new_nissan_gt-r_2013-1

Η αναβάθμιση ενός από τα καλύτερα supercars που έχουν κατασκευαστεί ποτέ κάθε άλλο παρά απαρατήρητη μπορεί να περάσει…

  • Πρόκειται για μία ακόμη αναβαθμισμένη εκδοχή του πασίγνωστου GT-R με στόχο την βελτίωση των επιδόσεων του αλλά και της αξιοπιστίας διαφόρων μηχανικών μερών (κυρίως της μετάδοσης). Σχετικά με τον κινητήρα η απόδοση/απόκριση του διπλοτούρμπινου 3.8 V6 με τους 550 PS έχει βελτιωθεί χάρη στα νέα μπεκ ψεκασμού, στη νέα σκάστρα και στα νέα στεγανά του λαδιού ώστε να διατηρείται πιο σταθερή η πίεση.
  • SMS=> Video: Ο κινητήρας και η μετάδοση της Ferrari FF!

  • Η ανάρτηση έχει επαναρρυθμιστεί (αμορτισέρ, ελατήρια, αντιστρεπτικές) ώστε το δυναμικό κέντρο βάρους να «μετατοπιστεί» πιο χαμηλά στις στροφές, τα νέα «δεσίματα» της εμπρός ανάρτησης βελτιώνουν την γωνία κάμπερ ενώ το φορτίο ροπής που μπορεί να μεταφέρει ο άξονας μετάδοσης έχει αυξηθεί.
  • Υπενθυμίζεται πως το Nissan GT-R είχε παρουσιαστεί στις 6 Δεκεμβρίου 2007 από τον CEO της εταιρίας, τον Carlos Ghosn, στο Τόκιο. Ο επικεφαλής της εξέλιξης και ουσιαστικά ο δημιουργός του GT-R, ο Kazutoshi Mizuno, θα πρέπει πλέον να νιώθει περήφανος επειδή ένα πρώην… Datsun μπορεί να ξεπερνά αντίπαλα supercar -ακόμη και με διπλάσια τιμή πώλησης-  όπως είναι της Ferrari (458 Italia), Porsche (911 GT3 RS), Audi (R8), Corvette (Z06) κ.α.
  • SMS=> Με Porsche 991 Carrera S στο Nurburgring [vid]

  • Αρχικά το GT-R απέδιδε 480 PS, ένα χρόνο μετά την πρεμιέρα του προστέθηκαν 5 ίπποι ώστε να φτάσει το 2011 και η ισχύς να φτάσει τους 542 PS. Όλα αυτά τα χρόνια το σασί δέχεται συνεχώς βελτιώσεις ώστε το ιαπωνικό supercar να παραμένει ασυναγώνιστο για τα λεφτά που ζητά. Στο πρόσφατο GT-R η βελτίωση της απόδοσης στις μεσαίες στροφές (4.000-6.000 rpm) έχε βελτιώσει τα 0-100 km/h κατά 0.1 sec (συνολικά 2,7 sec).
  • SMS=> Ένα γύρο με το Nissan GT-R στο Nurburgring

  • Σύμφωνα με την Nissan το αναβαθμισμένο GT-R χρειάζεται 7’18”6 για να γυρίσει το διάσημο Nürburgring. Τι σημαίνει αυτό; Πως είναι 20 sec ταχύτερο από το GT-R του 2007 ενώ το προηγούμενο GT-R είχε στο Ring χρόνο 7’21”. Οι πωλήσεις στην Ιαπωνία ξεκινούν τέλη του μήνα ενώ στην Ευρώπη θα είναι διαθέσιμο από τον Ιανουάριο.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!