NEA

Peugeot-Citroen, μερική επαναφορά για το VeLV!

PSA-V-LV-6

Στην ημερίδα καινοτομίας ο όμιλος PSA παρουσίασε και ένα ξεχασμένο ηλεκτροκίνητο στο οποίο θα βασιστεί το επερχόμενο EV που θα δούμε σε μερικά χρόνια…

peugeot_citroen_velv (1)Μετά την μέτρια πορεία (τουλάχιστον για τους Γάλλους) των ηλεκτροκίνητων Citroen C-Zero και Peugeot i-ON ο όμιλος PSA ακολουθεί πλέον το δικό του δρόμο σε ότι αφορά την ανάπτυξη και εξέλιξη ηλεκτροκίνητων μοντέλων μιας και η συμπαραγωγή με τη Mitsubishi (διαβάστε εδώ για το i-MIEV) δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

Το ψευδό-τρίτροχο VeLV είχε παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2011 και οι Γάλλοι αποφάσισαν να το επαναφέρουν στο προσκήνιο με ανανεωμένη εμφάνιση και εξαρτήματα. Σχεδιασμένο καθαρά για αστική χρήση και με μήκος 2,8 μέτρα το απόβαρο φτάνει τα peugeot_citroen_velv (3)700 kg και μπορεί να φιλοξενήσει έως τρεις επιβάτες. Το αμάξωμά του θα είναι κατασκευασμένο από υαλονήματα και συνθετικά υλικά, ενώ τα πλαίσια των θυρών και η εμπρός ζώνη απορρόφησης ενέργειας από αλουμίνιο.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες εμπρός υπάρχει άξονας με συνηθισμένο μεταξόνιο και πίσω ένα σετ με διπλούς τροχούς παραπέμποντας σε τρίτροχο. Ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται στους πρόσθιους τροχούς και αποδίδει 30 kW (40,8 PS) με την τελικά ταχύτητα να φτάνει έως 110 km/h και την μέγιστη αυτονομία τα 100 km. Όχι και άσχημα για καθημερινή χρήση κάπου το 2016(;).

PSA-Bosch, το Hybrid Air σε βίντεο!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Απο τα πιο άσχημα αυτοκίντα που έχω δεί (μετά το Fiat Multipla).
    Στη θέση τους θα προτιμούσα κάτι σε σχεδιασμό σαν το Smart ΕD (Electric Drive) ή σαν την ηλεκτρική έκδοση του Τoyota IQ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!