NEA

Ford, νέο Focus RS το 2015!

Ford-Focus_RS_2009_31

Δημοσιεύματα του βρετανικού περιοδικού Τύπου κάνουν τις πρώτες αναφορές στο ταχύτερο μοντέλο παραγωγής της Ford…

Αυτή την εποχή το Focus ST αποτελεί το ταχύτερο μοντέλο αλλά το βλέμμα είναι στραμμένο προς το RS που θα το δούμε στους δρόμους το 2015. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πως το νέο Focus RS θα εξοπλίζεται με τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,3 lt που θα αποδίδει 335 PS. Το μοτέρ θα είναι άμεσου ψεκασμού και θα τοποθετηθεί και στο ευρωπαϊκών προδιαγραφών Mustang που θα κυκλοφορήσει το 2014.

Αρχικά υπήρχαν σκέψεις για τοποθέτηση μικρών ηλεκτροκινητήρων στους πίσω τροχούς για να υποβοηθήσουν στην κίνηση του αυτοκινήτου μειώνοντας την εκπομπή ρύπων. Ωστόσο, κάτι τέτοιο κρίθηκε περίπλοκο και οικονομικά ασύμφορο. Ωστόσο, θα υπάρχει ένα νέο σύστημα που θα ενισχύει τον ήχο του κινητήρα (sound symposer) στην καμπίνα για πιο αγωνιστική αίσθηση.

Έτσι, το νέο RS αναμένεται να πατήσει στην συνταγή του σασί του τωρινού μοντέλου με το Revoknuckle στην εμπρός ανάρτηση, κάτι που απουσιάζει από το τωρινό ST μιας και οι μηχανικοί έκριναν πως το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψευδό-μπλοκέ διαφορικό (torque vectoring) είναι αρκετό για να τιθασεύσει την ισχύ των 250 PS και 360 Nm. Οπότε, το νέο RS θα διαθέτει πραγματικό μπλοκέ και ενισχυμένα φρένα ενώ θα το δούμε και σε πεντάθυρη έκδοση αμαξώματος. Ίδωμεν…

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!