NEA

Ford, μάθετε τα μελλοντικά της σχέδια!

ford-ecosport_2013_b

Η Ford ξεκινά ένα επιθετικό λανσάρισμα νέων προϊόντων για την Ευρώπη με σκοπό την αξιοποίηση των κυριότερων ευκαιριών ανάπτυξης της περιοχής, με μεγάλα αυτοκίνητα SUV και επαγγελματικά οχήματα. Η εταιρία επιβεβαίωσε επίσης ότι αρκετά ακόμα αυτοκίνητα από την παγκόσμια γκάμα της θα κυκλοφορήσουν σύντομα στην Ευρώπη όπως το θρυλικό Mustang.

“Ακόμα και σε ένα βραχυπρόθεσμο επιχειρηματικό περιβάλλον, η Ευρώπη αντιπροσωπεύει μία σημαντική ευκαιρία για επικερδή ανάπτυξη. Eπιταχύνουμε το λανσάρισμα των νέων προϊόντων μας στην Ευρώπη, αξιοποιώντας το σχέδιο One Ford – με μία πλήρη οικογένεια οχημάτων που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα, κατανάλωση, ασφάλεια, αισθητική και αξία – όπως κάναμε όταν μεταμορφώσαμε την επιχείρησή μας στη Β. Αμερική” δήλωσε πριν από μερικές μέρες ο Alan Mulally, President & CEO της Ford, κατά την παρουσίαση της προϊοντικής πολιτικής που θα ακολουθήσει στα επόμενα χρόνια η εταιρία.

SMS=> Welcome Mustang!

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Ford Ευρώπης το λανσάρισμα νέων προϊόντων περιλαμβάνει:

  • Το νέο Fiesta – το Ευρωπαϊκό best-seller στην κατηγορία των μικρών – πλήρως ανασχεδιασμένο και με το κορυφαίο Fiesta ST υψηλών επιδόσεων. Το νέο Fiesta θα κυκλοφορήσει φέτος και το Fiesta ST αναμένεται το 2013
  • Το νέο Mondeo, μία εντυπωσιακή, ανανεωμένη έκδοση του μεγάλου μοντέλου της Ford με premium σχεδίαση, ποιότητα κατασκευής και ευφυή τεχνολογία. Εφοδιάζεται με τον βραβευμένο βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost – πρωτιά στην κατηγορία – που αναμένεται να προσφέρει την καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορία
  • Επέκταση στην αυξανόμενη Ευρωπαϊκή κατηγορία SUV, ξεκινώντας με το νέο Kuga αργότερα μέσα στη χρονιά. Θα ακολουθήσει το μικρό SUV EcoSport τους επόμενους 18 μήνες και στη συνέχεια το Edge, ένα μεγαλύτερο, πιο premium SUV που έχει σημειώσει επιτυχία σε άλλες περιοχές
  • Πλήρης μεταμόρφωση της γκάμας επαγγελματικών οχημάτων Ford την επόμενη διετία, συμπεριλαμβανομένων των νέων Transit, Transit Custom, Transit Connect και Transit Courier – και μία οικογένεια νέων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Tourneo
  • Το Ford Mustang, το θρυλικό Αμερικανικό σπορ μοντέλο έρχεται στην Ευρώπη
  • Επιτάχυνση λανσαρίσματος νέων τεχνολογιών όπως κινητήρες EcoBoost, συνδεσιμότητα SYNC, πίσω ζώνες ασφαλείας με ενσωματωμένο αερόσακο, MyKey κα άλλα συστήματα υποστήριξης οδηγού

SMS=> Ford Focus 1.0 Ecoboost [test drive]

«Η Ευρωπαϊκή αγορά προσφέρει δυνατότητες για επικερδή ανάπτυξη που σκιάζεται την εποχή της οικονομικής κρίσης» δήλωσε ο Stephen Odell, Chairman & CEO Ford Ευρώπης. «Η συνολική Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου και SUV, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 20% την επόμενη πενταετία φτάνοντας τα 23 εκατομμύρια οχήματα. Και ενώ άλλες εταιρίες οπισθοχωρούν ή περιορίζουν τις προϊοντικές επενδύσεις, εμείς στη Ford επιταχύνουμε το λανσάρισμα νέων προϊόντων, αξιοποιώντας τα παγκόσμια πλεονεκτήματα της στρατηγικής One Ford».

Νέο Fiesta

ford-fiesta_2013Η Ford παρουσίασε το νέο Fiesta, αναβαθμίζοντας το Ευρωπαϊκό best seller στη μικρή κατηγορία σε νέα επίπεδα με νέα, πιο προηγμένη σχεδίαση μέσα/έξω, βελτιωμένη κατανάλωση και πλήθος νέων τεχνολογιών όπως Ford SYNC, MyKey και Active City Stop.  Το Fiesta θα διατίθεται με βενζινοκινητήρα  1.0 EcoBoost, ‘International Engine of the Year’ για το 2012, ένα συνδυασμό που αναμένεται να πετύχει την καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορία.

Το νέο Fiesta που θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά, διαθέτει θολωτό καπό και τολμηρή τραπεζοειδή μάσκα που πλαισιώνεται από προβολείς κομμένους με λέιζερ, με φώτα ημέρας LED. Τα νέα τρίθυρα και πεντάθυρα Fiesta πλαισιώνουν το Fiesta ST υψηλών επιδόσεων με κινητήρα 1.6 EcoBoost 180PS ο οποίος αποδίδει 20% περισσότερη ισχύ και μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 20% συγκριτικά με το προηγούμενο Fiesta ST. Το Fiesta ST στοχεύει να προσφέρει την καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορία όταν κυκλοφορήσει το 2013.

Η Ford επιβεβαίωσε επίσης ότι το νέο μικρό πολυχρηστικό B-MAX θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο μήνα.  Το B-MAX προσφέρει το αποκλειστικό Easy Access Door System με ενσωματωμένη κολόνα B, με άνοιγμα 1,5 m για τους επιβάτες, σύστημα SYNC και κινητήρα 1.0 EcoBoost. Το B-MAX θα προσφέρει την καλύτερη στην κατηγορία κατανάλωση με τις εκδόσεις βενζίνης και diesel.

Νέο Mondeo

ford-mondeo_2013Το κομψό νέο Ford Mondeo προσφέρει εντυπωσιακά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και ανώτερη ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό.  Για πρώτη φορά στη μεγάλη Ευρωπαϊκή κατηγορία, θα χρησιμοποιεί το βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost της Ford’s, με στόχο την καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορία.

Βασισμένο στην παγκόσμια πλατφόρμα CD της Ford, το ανανεωμένο μεγάλο μοντέλο της μάρκας θα διατίθεται σε εκδόσεις 4θ, 5θ και wagon, και για πρώτη φορά στην κατηγορία σε 4θ υβριδική ηλεκτρική έκδοση βενζίνης: πρόκειται για το πρώτο, πλήρως υβριδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ford για την Ευρωπαϊκή αγορά. Μία έκδοση AWD diesel, με ανώτερη ελκτική πρόσφυση, πλούσια ισχύ και άριστη οδική συμπεριφορά θα διατίθεται για πρώτη φορά.

Το νέο Mondeo λανσάρει για πρώτη φορά στην κατηγορία προσαρμοζόμενους προβολείς αποκλειστικά με λυχνίες LED,  SYNC with MyFord Touch με έγχρωμη οθόνη αφής οκτώ ιντσών και για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή κατηγορία φουσκωτές ζώνες ασφαλείας (με ενσωματωμένο αερόσακο) για τα πίσω καθίσματα.

«Το νέο Mondeo θα αλλάξει τις αντιλήψεις για τα μεγάλα αυτοκίνητα Ford προσφέροντας ένα απαράμιλλο μίγμα premium σχεδίασης, ποιότητας κατασκευής και ευφυούς τεχνολογίας  σε προσιτή τιμή» δήλωσε ο Raj Nair, Ford group vice president of Global Product Development.

SUV με νέο Kuga και Eco Sport

ford-kuga_2013Με τις πωλήσεις SUV να αναμένονται να αυξηθούν κατά 34% στην Ευρώπη την ερχόμενη πενταετία, η Ford σχεδιάζει να αξιοποιήσει την επιτυχημένη της παράδοση σαν ηγέτης των SUV  σε Β. Αμερική και άλλες περιοχές του κόσμου και να επεκτείνει ταχύτατα τη γκάμα της στην Ευρώπη. Η Ford υπολογίζει να πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο SUV στην Ευρώπη τα επόμενα έξι χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη ότι το ένα στα δέκα από όλα τα μοντέλα Ford που πωλούνται στην περιοχή θα είναι SUV μέχρι το 2016.

Και ξεκινά με το νέο Kuga που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά. Το Kuga χαρακτηρίζεται από πιο σύγχρονη σχεδίαση, βελτιωμένη διάταξη χώρων και περισσότερες τεχνολογίες, όπως μία πρωτοποριακή πίσω πόρτα που ανοίγει χωρίς καν να την ακουμπήσει ο χρήστης (hands-free) περνώντας απλά το πόδι του κάτω από τον προφυλακτήρα.

ford-ecosport_2013_aΗ Ford ανακοίνωσε επίσης ότι το νέο EcoSport, ένα παγκόσμιο μικρό SUV, θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα σε 18 μήνες. Σύγχρονο και καινοτόμο, το νέο Ford EcoSport συνδυάζει την καλύτερη σχεδίαση, τεχνολογία, ποιότητα, ασφάλεια και αξία στην κατηγορία και στόχο έχει να προσελκύσει μία νέα γενιά καταναλωτών που επιθυμούν τη χρηστικότητα ενός SUV από ένα μικρότερο όχημα. Θα διατίθεται με τον βραβευμένο κινητήρα 1.0 EcoBoost.

Η εταιρία επιβεβαίωσε επίσης ότι το Edge – ένα μεγαλύτερο, πολυτελέστερο μοντέλο crossover που γνωρίζει επιτυχία στη Β. Αμερική και άλλες αγορές – θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη. «Η αυξανόμενη Ευρωπαϊκή αγορά SUV είναι μοναδική ευκαιρία για τη Ford είναι ένας τομέας της ειδικότητάς μας»  δήλωσε ο Jim Farley, group vice president, Global Marketing, Sales & Service. «Καμία άλλη εταιρία δεν μπορεί να συγκριθεί με την τεχνολογία, την παγκόσμια γκάμα και την αξιοπιστία της Ford σε ό,τι αφορά τα SUV».

Επαγγελματικά οχήματα

ford-transit_custom_2013Οι πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη προβλέπεται να αυξηθούν πάνω από 30% στα 4 εκατομμύρια σχεδόν το χρόνο μέχρι το 2017, με τη μικρή κατηγορία CV να αυξάνεται πάνω από 70%. Απαντώντας στην τάση, η Ford αξιοποιεί τη στρατηγική της για χρήση μιας παγκόσμιας πλατφόρμας και ανασχεδιάζει πλήρως τη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της για την Ευρώπη την επόμενη διετία.

Η Ford παρουσίασε σήμερα ολόκληρη την οικογένεια επαγγελματικών οχημάτων και εκδόσεων μεταφοράς προσωπικού Transit που περιλαμβάνει:

  • Το νέο Transit Custom, με έμφαση στο στυλ, απήχηση στον οδηγό, κορυφαία ικανότητα μεταφοράς φορτίου, Ford SYNC και την καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορία επαγγελματικών οχημάτων 1Τ. Τα Transit Custom και Tourneo Custom θα κυκλοφορήσουν φέτος στην αγορά
  • Το νέο παγκόσμιο Transit 2Τ είναι ένα λειτουργικό, στιβαρό και καινοτόμο μοντέλο που θα αντικαταστήσει το υπάρχον Transit ξεκινώντας από του χρόνου. Επίσης θα αντικαταστήσει το E-Series van στη Β. Αμερική
  • Το νέο παγκόσμιο Transit Connect, το οποίο στοχεύει να προσφέρει τις καλύτερες τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 στην κατηγορία, και το συνολικό λειτουργικό κόστος και προστασία όταν λανσαριστεί του χρόνου
  • Το νέο εισαγωγικό μοντέλο της Ford στην Ευρωπαϊκή κατηγορία μικρών CV, το νέο Transit Courier. Αυτό το μικρό, ολοκληρωμένο van βασίζεται στην Παγκόσμια Πλατφόρμα Β της Ford και προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το 2014

Η Ford παρουσίασε επίσης μία νέα γενιά κομψών και στυλάτων επιβατικών εκδόσεων με το σήμα Tourneo. Στην κορυφή της νέας γκάμας οχημάτων μεταφοράς προσωπικού είναι Tourneo Connect – που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά – το οποίο έρχεται να πλαισιώσει το Tourneo Custom σε μία ανανεωμένη γκάμα. Η Ford προβλέπει ετήσιες πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων 500.000 μονάδων μέχρι το 2016, που θα αυξήσει το μερίδιό της στην Ευρωπαϊκή αγορά CV πάνω από 13% από 9,3% που είναι σήμερα.

Με τη νέα οικογένεια επαγγελματικών οχημάτων One Ford, η Ford θα έχει την πιο ολοκληρωμένη και επικαιροποιημένη γκάμα μοντέλων CV στην Ευρώπη. Καμία άλλη μάρκα δεν προσφέρει  μεγαλύτερη κάλυψη στις κατηγορίες ελαφρών και μεσαίων επαγγελματικών οχημάτων από τη Ford» δήλωσε ο Samardzich. «Αξιοποιήσαμε την παγκόσμια τεχνογνωσία μας στο σχεδιασμό της νέας οικογένειας Transit εξ αρχής με εξαιρετικές ικανότητες, το καλύτερο κόστος ιδιοκτησίας στην κατηγορία και εκπληκτικά νέα χαρακτηριστικά».

Το Mustang έρχεται στην Ευρώπη

Η Ford ανακοίνωσε σήμερα ότι το θρυλικό Mustang θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. «Αρκεί να δείτε μόνο την απίστευτη ανταπόκριση του κοινού στο Mustang όταν εμφανίστηκε φέτος το καλοκαίρι στο Goodwood Festival of Speed, στη Βρετανία και το Le Mans Classic, στη Γαλλία, για να καταλάβετε τον ενθουσιασμό και τη συγκίνησης που προκαλεί αυτός ο Αμερικανικός θρύλος στην Ευρώπη» δήλωσε ο Odell. «Το Mustang είναι ένα μοναδικό Ford και έχει τεράστια βάση οπαδών εδώ στην Ευρώπη. Τώρα, οι οπαδοί αυτοί έχουν κάτι να περιμένουν και ανυπομονούμε να τους δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες στο άμεσο μέλλον.

Περιβαλλοντική και τεχνολογική υπεροχή

Η Ford θα επεκτείνει ραγδαία τη διαθεσιμότητα της τεχνολογίας βενζινοκινητήρων EcoBoost, τις ECOnetic Technologies για χαμηλές εκπομπές CO2, τα ηλεκτρικά οχήματα και τα συστήματα υποστήριξης οδηγού:

  • Ο βενζινοκινητήρας 1.0 EcoBoost της Ford θα διατίθεται με το Fiesta αργότερα μέσα στη χρονιά και στη συνέχεια με τα EcoSport και Mondeo, ενώ θα ακολουθήσουν τα Focus, B-MAX, C-MAX και Grand C-MAX
  • Τα δύο τρίτα όλων των οχημάτων της εταιρίας στην Ευρώπη θα είναι τα καλύτερα ή μεταξύ των καλύτερων σε κατανάλωση μέχρι το 2013
  • Το πρώτο επιβατικό όχημα μηδενικών ρύπων της Ford στην Ευρώπη, το Focus Electric, θα αρχίσει να πωλείται στις αρχές της επόμενης χρονιάς
  • Το Ford Mondeo Hybrid, το πρώτο πλήρως υβριδικό ηλεκτρικό όχημα της Ford για την Ευρώπη
  • Το Ford C-MAX Energi, το πρώτο plug-in υβριδικό ηλεκτρικό Ford
  • Το SYNC, το δημοφιλές σύστημα συνδεσιμότητας της Ford εξαπλώνεται ταχύτατα και θα εφοδιάζει Ευρωπαϊκά οχήματα όπως τα B-MAX, Focus, C-MAX, C-MAX Grand, Fiesta και Transit Custom. Μέχρι το 2015, θα κυκλοφορούν περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια οχήματα με λειτουργία SYNC στους Ευρωπαϊκούς δρόμους
  • Το SYNC with MyFord Touch θα κάνει ντεμπούτο στο Focus Electric και στη συνέχεια θα τοποθετείται σε μοντέλα όπως το Mondeo: το σύστημα καταλαβαίνει μέχρι 10.000 φωνητικές εντολές και περιλαμβάνει μία έγχρωμη οθόνη αφής οκτώ ιντσών
  • Το σύστημα της Ford Emergency Assistance, που συνδέει τους επιβάτες του αυτοκινήτου απευθείας με υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης μετά από ένα ατύχημα θα προσφέρεται με οχήματα όπως τα Fiesta, Mondeo and EcoSport αφού κάνει ντεμπούτο στο B-MAX
  • Το Active City Stop, που ήδη διατίθεται με το Focus θα προσφέρεται με περισσότερα μοντέλα όπως τα B-MAX και Fiesta
Πηγή: Ford Motor Hellas

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!