NEA

Nissan, με νέο Note στη Γενεύη!

Nissan-Note_2014_1000 (11)

Συμβαδίζοντας με τα σημεία των καιρών η ιαπωνική εταιρία ενδυναμώνει το αστικό στίγμα της με ένα μίνι πολυχρηστικό που θα πλαισιώσει το Micra…

Μιας και το Micra παραείναι μικρό από πλευράς διαστάσεων την ζήτηση για αυξημένους χώρους θα καλύψει το νέο Note που τοποθετείται απέναντι σε mini MPV (όπως τα ενδεχομένως ελαφρώς μεγαλύτερα Honda Jazz, Opel Meriva, Ford B-MAX) διεκδικώντας όμως μερίδιο και από τα μικρότερα Ford Fiesta, Seat Ibiza, Chevrolet Aveo, Renault Clio κ.α.

Το νέο Note βασίζεται στο νέο -αλλά επιμηκυμένο για την περίσταση- πλαίσιο με την κωδική ονομασία V που δοκιμάζεται ήδη δοκιμάζεται στο Micra. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τα γνωστά τρικύλινδρα σύνολα των 1,2 lt τα οποία διακρίνονται για την οικονομική τους λειτουργία.

H μικρότερη έκδοση είναι ατμοσφαιρική και αποδίδει 80 PS/6.000 rpm και 110 Nm/4.000 rpm ενώ η ισχυρότερη υπερτροφοδοτούμενη DIG-S -με δυνατότητα πλήρους απεμπλοκής του μηχανικού υπερσυμπιεστή για βέλτιστη οικονομία, λειτουργεί σε κύκλο Miller- αποδίδει 85 PS/5.600 rpm και επίσης 142 Nm/4.400 rpm.

Ενδιαφέρον έχει πως η εκπομπή CO2 περιορίζεται στα 99 g/km στην έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο ενώ η CVT έχει εκπομπή 119 g/km(!). Ειδικό βάρος έχει η ντίζελ έκδοση 1,5 lt που προέρχεται από το Renault Clio, αποδίδει 90 PS και με 95 g/km CO2 δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας.

Από αισθητικές πλευράς, το νέο Note έχει σαφώς πιο σύγχρονη εμφάνιση, η οποία χαρακτηρίζεται από τη νέα μάσκα αλλά και τα πιο ανάγλυφα στοιχεία του αμαξώματός του, ενώ όπως λένε οι ιθύνοντες της Nissan “το Note, που εξελίχθηκε και θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη, ανήκει αναμφίβολα πλέον στην κατηγορία Β”. Από το διάκοσμο ξεχωρίζει η προαιρετική οθόνη 5,8’’ με πολλαπλές απεικονίσεις, από αυτές του συστήματος πλοήγησης μέχρι εκείνες του Active View Monitor.

Το τελευταίο είναι ένα σύστημα από μικροκάμερες που συνθέτουν μία εικόνα από γωνία κάτοψης που βοηθά τον οδηγό σε επιτόπιους ελιγμούς και στην διαδικασία στάθμευσης. Παράλληλα το μικρό MPV της Nissan διαθέτει, πρώτο στην κατηγορία Β, ένα πλήρες σετ ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας (προειδοποίηση «τυφλής» γωνίας, διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώριση κινούμενων στοιχείων κυκλοφορίας), που η Nissan το ονομάζει Safety Shield (ασπίδα προστασίας).

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!