NEA

Alfa Romeo Disco Volante, ιπτάμενος δίσκος!

ALFA-ROMEO-DISCO-VOLANTE-4

Βασισμένη στην 8C Competizione, η εξωτική Disco Volante θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό με συλλεκτική αξία…

Περίπου 60 χρόνια πίσω στο χρόνο κάπου στην βόρεια Ιταλία η Carrozzeria Touring κατασκεύαζε για την Alfa Romeo C52 ένα έντονα αεροδυναμικό αμάξωμα το οποίο λόγω το σχήματός του απέκτησε το προσωνύμιο «Disco Volante» (ιπτάμενος δίσκος). Στο περσινό σαλόνι της Γενεύης η ίδια εταιρία παρουσίασε με αφορμή την 60η επέτειος της Disco Volante ένα concept car που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση αποσπώντας μόνο κολακευτικά σχόλια.

Επιστρέφοντας στον… τόπο του «εγκλήματος» και φέτος η καροτσερία θα παρουσίασει την έκδοση παραγωγής της σύγχρονης Alfa Romeo Disco Volante που θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό με συλλεκτική αξία. Την βάση θα αποτελέσει η Alfa 8C από την οποία προέρχεται το πλαίσιο, όλα τα μηχανικά μέρη και βέβαια ο V8 των 4,7 lt με τους 450 PS και τα 480 Nm ροπής. Το ειδικά σχεδιασμένο αμάξωμα αποτελείται από αλουμίνιο και ανθρακόνημα.

Marchionne, όλα για την Alfa Romeo!

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!