ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Continental, ελαστικά που…. ζυγίζουν!

A brief honk and blink signal can be given to confirm when the tire has been inflated again to the correct pressure level (2)

Η γερμανική εταιρία εξελίσσει ένα νέο σύστημα αισθητήρων που θα αντιλαμβάνεται το βάρος του αυτοκινήτου και θα προειδοποιεί τον οδηγό ανάλογα…

Intelligent Tire Sensors from Continental will Detect Vehicle Weight (2)Ειδικά την περίοδο των διακοπών θα έχετε παρατηρήσει κάποια επιβατικά αυτοκίνητα να είναι οριακά φορτωμένα με κίνδυνο την διατάραξη της δυναμικής ευστάθειας. Ο οδηγός μπορεί να κρίνει αν το αυτοκίνητο του είναι υπερφορτωμένο ή όχι με εμπειρικό τρόπο. «Ο οδηγός έπρεπε να μαντέψει το μέγιστο φορτίο που μπορούσε να μεταφέρει με το αυτοκίνητο του» λέει ο Andreas Wolf, ειδικός της Continental. «Στο μέλλον το ίδιο το όχημα θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει τον οδηγό αφού έχει διανύσει μερικές εκατοντάδες μέτρα».

Η ιδέα βασίζεται σε ένα αισθητήρα που θα είναι τοποθετημένος στο εσωτερικό του πέλματος του ελαστικού και σε συνδυασμό με το σύστημα ελέγχου πίεσης (Tire Pressure Monitoring) θα μπορεί να γνωρίζει το μέγεθος της εφαπτόμενης επιφάνειας ως προς την
άσφαλτο και να υπολογίζει το φορτίο του αυτοκινήτου. Έτσι, όχι μόνο θα βελτιώνεται η κατανάλωση καυσίμου αλλά και η ασφάλεια κατά την οδήγηση.

Continental ContiTechnikForum, παίζω και μαθαίνω!

The Continental Tire Pressure Monitoring System improves the quality of driver information (2)Πηγαίνοντας το θέμα ακόμη πιο πέρα, η Continental ισχυρίζεται πως η μέτρηση είναι τόσο ακριβής ώστε ο οδηγός δεν θα χρειάζεται να συμβουλεύεται το όργανο πίεσης του αέρα (π.χ. στα πρατήρια συνήθως τα περισσότερα μπαρόμετρα «χάνουν» αρκετά ) αλλά το smart phone του το οποίο θα έχει αποθηκευμένη την κατάλληλη εφαρμογή και θα επικοινωνεί ασύρματα με το σύστημα αισθητήρων!

 

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!