NEA

Mercedes-Benz, στο εσωτερικό της νέας S-Class!

Mercedes-Benz S-Klasse (W 222) 2013

Ένα από τα πιο hi-techαυτοκίνητα όλων των εποχών αποκαλύπτεται… μερικώς μέσα από μερικές σκουρόχρωμες φωτογραφίες…

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα συνηθισμένο μοντέλο. Πρόκειται για τον ορισμό της άνεσης και της ασφάλειας που όποιος διαθέτει το ανάλογο πορτοφόλι το κρίνει από μέσα προς τα έξω (ή καλύτερα από την πίσω… προεδρική θέση). Κάπως έτσι δικαιολογείται και η δημοσίευση φωτογραφιών του εσωτερικού που μας προϊδεάζουν για την κορυφαία λιμουζίνα που θα προσφέρει όλα τα κομφόρ σα να βρίσκεσαι σε Lear jet!

Έτσι, μέχρι τις 15 Μαΐου που θα γίνει η ολική αποκάλυψη της κορυφαίας Mercedes το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην μοντέρνα και lounge σχεδίαση του εσωτερικού με τον κρυφό φωτισμό σε διάφορα σημεία. Στο ταμπλό υπάρχουν δύο μεγάλες οθόνες με διαγώνιο 307 mm. Αυτή εμπρός από τον οδηγό αντικαθιστά τον αναλογικό πίνακα οργάνων ενώ στην κεντρική οθόνη απεικονίζονται οι multimedia πληροφορίες.

Τα πάντα για την τεχνολογία φωτιστικών σωμάτων!

Όπως και στην προηγούμενη S-Class με το σύστημα SplitView της Bosch, έτσι και στη νέα ο οδηγός μπορεί να βλέπει διαφορετικό πλάνο στην ίδια οθόνη. Πως λειτουργεί; Εκτιμώ πως και στη νέα γενιά υπάρχει οθόνη υγρών κρυστάλλων βασίζεται στην τεχνολογία TFT-LCD (Thin Film Transistor Liquid Crystal Display). Πάνω από τους κρυστάλλους υπάρχει μια ειδική επίστρωση (φιλμ) που έχει την ιδιότητα να αποκρύπτει ολόκληρες στήλες με εικονοστοιχεία (pixel). Ανάλογα με την γωνία θέασης διαμορφώνεται διαφορετικό πλάνο. Έτσι, διαφορετική εικόνα βλέπει ο οδηγός που μπορεί να βλέπει τις αριστερές στήλες pixel και άλλη ο συνοδηγός που βρίσκεται σε γωνία θέασης ίση ή μικρότερη 90 μοιρών.

Το σύστημα επικοινωνίας Command περιλαμβάνει επεξεργαστή Intel Atom ενώ ο ίδιος «τρέχει» τα on line δεδομένα του συστήματος πλοήγησης με real time χάρτες της Google. Ανάμεσα στα δύο εμπρός καθίσματα υπάρχει ένα πολυχειριστήριο για όλες τις λειτουργίες αλλά για τη ώρα έχει δοθεί προτεραιότητα σε περιβάλλον iOs (αργότερα θα υποστηρίζεται πλατφόρμα Android και Blackberry).

Το ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας φέρει την υπογραφή της Bang& Olufsen και στην κορυφαία εκδοχή του αποδίδει συνολικά 1.500 Watt από 24 ηχεία παρέχοντας και «3D» ήχο. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για το σύστημα κλιματισμού (active perfuming system) το οποίο μπορεί σε 5 min να καθαρίζει τον εισερχόμενο αέρα από οποιαδήποτε μυρωδιά και να τον αρωματίζει ευχάριστα. Όταν για παράδειγμα περνά κανείς από τα διυλιστήρια στην Ελευσίνα δεν χρειάζεται να γυρίζει την ροή του αέρα στην ανακύκλωση (λέμε, τώρα).

Mercedes-Benz, αερόσακος και στη ζώνη ασφαλείας!

Όσο για τους πίσω υπάρχουν όλες οι ανέσεις όπως η κλίση των καθισμάτων έως 43,5 μοίρες, νέο σύστημα μασάζ με 14 οπές αερισμού και 6 διαφορετικά προγράμματα… Ζίου Ζίτσου και ένα περίπλοκο σύστημα θέρμανσης από τα υποβραχιόνια και τα πάνελ των θυρών. Για την μείωση του θορύβου στον θάλαμο των επιβατών έχουν χρησιμοποιηθεί 150 ανεξάρτητα μονωτικά στοιχεία, η στρεπτική δυσκαμψία έχει βελτιωθεί κατά 14%, έως 11% σε δυσκαμψία κατά τον διαμήκη άξονα και έως 17% κατά τον εγκάρσιο. Περισσότερα στις 15 Μαΐου…

H Μercedes-Benz F125 σε video!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!