NEA

Ελαστικά, μπορούν δίχως αέρα;

Polaris Industries / Reisen / Luftlos

Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα όχι η τελευταία που θα ακούσετε για ελαστικά δίχως αεροθάλαμο…

Polaris Industries / Reisen / LuftlosΗ ιδέα για ελαστικά που δεν θα σκάνε είναι παλιά αλλά πάντοτε επίκαιρη. Όπως και να το κάνουμε τα ελαστικά δίχως αέρα είναι μία εντυπωσιακή ιδέα που ξεκινά από το 2005 και την Michelin με το Tweel (Tire & Wheel).

Αργότερα η Bridgestone παρουσίασε την δική της εκδοχή με το Airless Tire Technology που χαρακτηρίζεται από ένα πυκνό πρασινωπό πλέγμα ενώ ακόμη και η Yokohama διαθέτει παρόμοια ιδέα (το Youmyaki που σε αντίθεση με τα άλλα καινοτόμα ελαστικά είναι συμβατό με κανονικές ζάντες). Καμία όμως μέχρι τώρα δεν έχει περάσει στην παραγωγή.

Ωστόσο, τα λάστιχα χωρίς αέρα της αμερικάνικης εταιρείας Polaris, τα NPT (Non Pneumatic Tyres) θα είναι διαθέσιμα από του χρόνου με βασικό ενδιαφερόμενο τον αμερικάνικο στρατό μιας και τα εν λόγω ελαστικά δεν τρυπάνε και δεν καταστρέφονται εύκολα. Στα λάστιχα της Polaris o αεροθάλαμος έχει αντικατασταθεί από ένα πλέγμα συνθετικού υλικού ενώ όταν φθαρεί το πέλμα αντικαθίσταται μόνο αυτό. Ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα των NPT είναι και το μειωμένο επίπεδο θορύβου, μιας και στα συμβατικά ο αεροθάλαμος λειτουργεί σαν αντηχείο.

Τι κρύβει το Venturi Volage;
Seal Inside Pirelli, το ελαστικό που “αυτοεπισκευάζεται”

Με τη συνεργασία του carzine.gr

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!