NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ferrari, τα πάντα όλα για το HY-KERS!

laferrari hy kers (6)

Η επόμενη μέρα για τα υπεραυτοκίνητα είναι υβριδική, η μεθεπόμενη ίσως να είναι καθαρά ηλεκτροκίνητη…

laferrari hy kers (4)Μία μικρή γεύση για το υβριδικό -κεντρομήχανης διάταξης-σύστημα της Ferrari είχαμε πάρει από την πρεμιέρα της F12berlinetta στο Πεκίνο η οποία είχε συνδυαστεί με μία πρωτότυπη εκδοχή του HY-KERS. Τελικά, το σύστημα παραγωγής φιλοξενείται στην LaFerrari η οποία αποτελεί το αποδοτικότερο μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ η ιταλική φίρμα.

H διάταξη του νέου HY-KERS περιλαμβάνει ένα V12 6.2 κινητήρα (ισχύος 800 ίππων με όριο 9.250 rpm) με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με τον πρωτεύον άξονα να υποβαστάζεται από τον βασικό υγρόψυκτο ηλεκτροκινητήρα (σε συνεργασία με την Magneti Marelli όπως και όλο το ηλεκτρικό σύστημα) . Κατά την επιβράδυνση (και όποτε παράγεται πλεονάζουσα ροπή από τον V12) ο ηλεκτροκινητήρας ανακτά την χαμένη κινητική ενέργεια και επαναφορτίζει τις μπαταρίες όπως σε ένα συνηθισμένο υβριδικό.

Σφόνδυλοι, υβριδικά και φόρμουλα…

laferrari hy kers (8)Φανταστείτε κάτι σαν υβριδικό boost που αυξάνει την συνολική απόδοση (συνδυασμένη ισχύς 963 ίπποι, μέγιστη ροπή 900 Nm), που προσφέρει 20% ταχύτερη επιτάχυνση (0-100: Υπάρχει και ένας δευτερεύων ηλεκτροκινητήρας που αναλαμβάνει την λειτουργία των επιμέρους συστημάτων και βρίσκεται εμπρός από τον V12. Και οι δύο ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από τις μπαταρίες οι οποίες συναρμολογούνται από την Scuderia και αποτελούνται από 120 στοιχεία που διαχωρίζονται σε 8 συστοιχίες (8×15).

Corvette C7, αποκάλυψη… τώρα!

Ζυγίζουν περίπου 60 kg, βρίσκονται κάτω και λίγο πίσω από τα καθίσματα, είναι υγρόψυκτες ενώ η μέγιστη ισχύς τους (120 kW) αντιστοιχεί σε 40 συμβατικές μπαταρίες, σύμφωνα με την Ferrari. Το πρόσθετο βάρος των μπαταριών και του υβριδικού συστήματος μετατοπίζει το κέντρο βάρους ακόμη χαμηλότερα (-35 mm) για καλύτερα οδικά χαρακτηριστικά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!