NEA

Toyota ΜΕ.WE., το αυτοκίνητο χαμαιλέων!

TOYOTA-ME.WE-CONCEPT-8

Για την ακρίβεια το πρωτότυπο ME.WE δεν αλλάζει χρώματα αλλά πρακτικότητα μιας και μεταλλάσσεται γρήγορα και εύκολα…

Εμπνευσμένο και σχεδιασμένο από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Jean-Marie Massaud το concept car της Toyota μπορεί εύκολα να αλλάξει μορφή από pick-up σε cabrio, σε SUV ή city car. Ο Massaud περιγράφει το ME.WE σαν αντίδοτο στην κρίση αφού ένα αυτοκίνητο χαμηλού κόστους μπορεί να προσφέρει την χρηστικότητα και την οδηγική απόλαυση πολλών διαφορετικών με σύγχρονη εμφάνιση.

Με μήκος 3,34 m, βασίζεται σε σωληνωτό αλουμινένιο πλαίσιο στο οποίο προσαρμόζονται πάνελ από πολυπροπυλένιο τα οποία εκτός από ανθεκτικά είναι και ιδιαίτερα ελαφριά με το βάρος να μην ξεπερνά στο σύνολο τα 15 kg. Το συνολικό απόβαρο φτάνει τα 750 kg ενώ στο εσωτερικό υπάρχει εκτεταμένη χρήση μπαμπού.

Το ME.WE εξοπλίζεται κινητήρες ενσωματωμένους στις πλήμνες των τροχών (τροχοκινητήρες ή hub-wheels) και προέρχονται από το i-Road ενώ οι μπαταρίες βρίσκονται στο δάπεδο όπως στο iQ EV. Χάρη στη ευέλικτη διάταξη το ME.WE μπορεί να είναι και τετρακίνητο όταν σε όλους τους τροχούς υπάρχουν ηλεκτροκινητήρες!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!