NEA

Aston Martin, το πρωτότυπο του αιώνα!

Aston_Martin_CC100_Speedster_Concept (5)

H βρετανική φίρμα παρουσίασε ένα επετειακό concept car για τον εορτασμό ενός αιώνα παρουσίας της στον αυτοκινητιστικό χάρτη…

Το πρωτότυπο τιμά ένα από τα πιο θρυλικά αγωνιστικά της Aston Martin, το DBR του 1959 που μεγαλούργησε στο Le Mans της τότε εποχής. Το CC100 συνδυάζει με περίτεχνο τρόπο το ρετρό με το μεταμοντέρνο στιλ σε ένα ανθρανημάτινο σασί που φιλοξενεί έναν V12 χωρητικότητας 6,0 lt που συνεργάζεται με μηχανικό 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων.

Η ισχύς αρκεί για να επιταχύνει την πρωτότυπη Aston Martin σε λιγότερο από 4 sec για τα 0-100 km/h ενώ η τελική αγγίζει τα 290 km/h, τουλάχιστον για όποιον μπορεί να αντέξει σε ένα speedster δίχως παρμπρίζ. Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,5 m και είναι περίπου 2 m φαρδύ ενώ ζυγίζει περίπου 1.200 kg.

Το CC100 εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας (στο Gayton της Βρετανίας) σε λιγότερο από 6 μήνες και πρόκειται για ένα και μοναδικό κομμάτι (one-off) το οποίο έχει ήδη αποκτηθεί από συλλέκτη που κατέβαλε το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ!

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!