ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Brembo για Εxtrem-a καταστάσεις!

brembo extrema video

Τα νέα δισκόφρενα της ιταλικής εταιρίας είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά για υπερκατασκευές όπως ο διάδοχος της Enzo…

Τα Extrema εξελίχθηκαν και κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για την απόλυτη Ferrari, την περιβόητη πλέον LaFerrari. Πολλές φορές αναφερόμαστε στο μέγεθος της ισχύος και της επιτάχυνσης που μπορεί να έχει ένα hypercar, όπως το εν λόγω υβριδικό με τον V12 κινητήρα που αποδίδει συνολικά 800 PS μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα των 120 kW.

Audi R8 V10 plus, βάλτε οπωσδήποτε ήχο!

Μια τέτοια κατασκευή όμως χρειάζεται και τα σωστά φρένα ώστε να επιβραδύνει όχι μόνο με ασφάλεια στον δρόμο ή στην πίστα αλλά και να αντέχουν στην συνεχή σκληρή χρήση. Από την άλλη τα Extrema καταφέρνουν να μειώσουν έως και 3 kg την μη αναρτώμενη μάζα προσφέροντας καλύτερη αίσθηση στο πεντάλ, όπως αναφέρει η Brembo.

Hypercars, υπόθεση για τρεις!

Ο νέος σχεδιασμός προσφέρει καλύτερη ψύξη με αποτέλεσμα το υγρό των φρένων να διατηρείται περίπου 30 C χαμηλότερα σε δοκιμές που έγιναν στην πίστα του Fiorano. Τους εμπρός δίσκους μαγκώνουν 6πίστονες δαγκάνες και τους πίσω 4πίστονες με ενσωματωμένη -για πρώτη φορά σε σιαγόνα- την λειτουργία του ηλεκτρικού χειρόφρενου. Τα τακάκια όπως και οι κεραμικής σύνθεσης δίσκοι κατασκευάζονται επίσης από την Brembo. Είχαν κάνει ντεμπούτο το 2020 στην Enzo και ήταν 50% ελαφρύτεροι σε σχέση με τους χαλύβδινούς δίσκους.

Hublot MP-05, ένα… superwatch $300.000!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Back to top button