NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

H Corvette «πάτησε» στα 60!

Chevrolet-Corvette-27 Convertible

Το διασημότερο ίσως αμερικανικό supercar πριν από μερικές μέρες συμπλήρωσε 60 χρόνια από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του στο κοινό…

Chevrolet-Corvette-1953-the first corvette on June 30 Michigan (7)Πριν από μερικές μέρες (30/6) η Chevrolet γιόρτασε τα 60ά γενέθλια της Corvette και μας υπενθυμίζει μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα ενός από τα διασημότερα muscle cars. Όπως για παράδειγμα πως η Corvette είναι το μακροβιότερο μοντέλο με την ίδια ονομασία που μάλιστα εδώ και καιρό έχει γίνει και ξεχωριστό brand name. Η πρωτότυπη Corvette είχε παρουσιαστεί στο General Motors Autorama στη Νέα Υόρκη την 17η Ιανουαρίου του 1953. Την 30η Ιουνίου της ίδιας χρονιάς παράχθηκε η πρώτη από τις 300 Corvette περιορισμένης έκδοσης.

Chevrolet-Corvette-1965Στα πρώτα 10 χρόνια της παραγωγής της η Corvette ήταν μόνο με ανοιχτό αμάξωμα για να φτάσουμε στην 2η γενιά και να δημιουργηθεί και κλειστή κουπέ έκδοση, την περίφημη Sting Ray του 1963. Οι πωλήσεις διπλασιάστηκαν μιας και οι οδηγοί δεν ξεπάγιαζαν από την μέτρια θερμομόνωση της κάμπριο Corvette.

Στα 60 χρόνια ιστορίας της η Corvette έχει κατασκευάσει περισσότερες από 1,56 εκ. Corvette. Η υπ’ αριθμόν «500.000» κατασκευάστηκε το 1977, η «1.000.000» το 1992 και η «1.500.000» εκ. το 2009. Ακόμη και σήμερα η ιδέα μίας Corvette δίχως V8 κινητήρα ξενερώνει. Ωστόσο, τα πρώτα της βήματα η Corvette τα έκανε αποκλειστικά με 6-κύλινδρο σε σειρά έως το 1955. Εκείνη την χρονιά υπήρχε διαθέσιμη προαιρετικά και έκδοση με V8 η οποία απέσπασε το 90% των πωλήσεων. Έτσι, την επόμενη χρονιά η GM είπε αντίο στον 6-κύλινδρο και καθιέρωσε μέχρι και σήμερα τον icon V8.

Η Ford αναπολεί το Mustang 1 Concept!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!