NEA

Toyota Yaris Hybrid-R με 400 άλογα!

Toyota Yaris Hybrid-R first photo

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία ενός διαφορετικού υβριδικού Yaris που αποδίδει 400 άλογα!

toyota-hybrid-r-conceptΦυσικά, το Toyota Yaris Hybrid-R είναι ένα concept car που θα παρουσιαστεί σε κοινή θέα μέσα Σεπτεμβρίου στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Θα βασίζεται στο τρίθυρο αμάξωμα του υβριδικού Yaris αλλά η εμφάνισή του θα είναι εμποτισμένη με αγωνιστικό άρωμα προμηνύοντας την διάθεση της Toyota να επιστρέψει στα σπορ μοντέλα.

Το πρωτότυπο Yaris Hybrid-R θα εξοπλίζεται με βενζινοκινητήρα 1,6 lt με την υπογραφή της Toyota Motorsport και σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες (που θα κινούν τους πίσω τροχούς) η μέγιστη ισχύς του υβριδικού συστήματος θα φτάνει τους 400 PS και μάλιστα δίχως μπαταρίες!

Για να επιτευχθεί αυτή η απόδοση έχει υιοθετηθεί μέρος της τεχνογνωσίας από το Toyota TS030 που αγωνίζεται στο Le Mans και το μυστικό κρύβεται στην αποθήκευση της ανακτώμενης ενέργειας σε έναν υπερπυκνωτή (super-capacitor) και όχι σε κάποιο μηχανικό σφόνδυλο. Μάλιστα, η ιαπωνική εταιρία τονίζει πως ο υπερπυκνωτής είναι συμβατός με σπορ μοντέλα εντείνοντας τις φήμες που θέλουν μία έκδοση υψηλών επιδόσεων του GT86.

Πάντως, θα είναι μεγάλη έκπληξη αν γίνει τελικά κάτι τέτοιο μιας και το GT86 θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο παραγωγής με ηλεκτρικό boost από υπερπυκνωτή. Εδώ αξίζει να υπενθυμίσω πως πρώτος για πυκνωτές αντί για μπαταρίες είχε μιλήσει πριν από περίπου τρία χρόνια ο δαιμόνιος Elon Musk, ο ιδρυτής της Tesla και του PayPal, ο οποίος πρόσφατα παρουσίασε το project για το Hyperloop!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!