NEA

Ferrari 458 Speciale ειδικού βάρους!

Ferrari 458 Speciale revealed  (1)

Η Ferrari ανακοίνωσε μία πιο hardcore εκδοχή της 458 Italia, την Speciale που θα κάνει ντεμπούτο στην Φρανκφούρτη…

Μία νέα ταχύτερη και ισχυρότερη έκδοση της 458 Italia (εδώ η Spider) ανακοίνωσε η Ferrari η οποία χρησιμοποιεί το πρόσθετο Speciale (για να την διαχωρίσει και όχι τα συνηθισμένα Stradale ή Scuderia). Μάλιστα, η Speciale «γυρίζει» την πίστα του Fiorano με χρόνο 1 min 23,5 sec με αποτέλεσμα να είναι 1,5 sec πιο γρήγορα από την απλή 458 Italia.

Για να επιτευχθεί αυτό ο V8 των 4,4 lt αναβαθμίστηκε στους 605 PS/9.000 rpm με την ροπή να φτάνει τα 540 Nm/6.000 rpm και σύμφωνα με την ιταλική φίρμα πρόκειται για τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα που έχει κατασκευάσει ποτέ με 135 PS/lt. Με το ξηρό απόβαρο να φτάνει τα 1.290 kg τα 0-100 km/h πραγματοποιούνται σε μόλις 3 sec ενώ τα 0-200 km/h σε 9,1 sec.

Όσον αφορά την εμφάνιση της 458 Speciale την έχει επιμεληθεί ο Pininfarina περιλαμβάνοντας αεροδυναμικές βελτιώσεις όπως τα πίσω ενεργά αεροδυναμικά πάνελ (flaps) που ανάλογα με την θέση τους μεταβάλλουν κάθετο αεροδυναμικό φορτίο για καλύτερο κράτημα. Επίσης, με νέο και διαφορετικό αλγόριθμο, το σύστημα SSC (Side Angle Control) επιβλέπει την γωνία πλαγιολίσθησης και βελτιστοποιεί την μετάδοση ανάμεσα στους δύο τροχούς μέσω του traction control (κάτι σαν torque vectoring).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!