NEA

Jaguar XJ και με δίλιτρο μοτέρ!

2014 Jaguar XJ facelift

Η μεγάλη λιμουζίνα της Jaguar ανανεώνεται και αποκτά μία μικρότερη δίλιτρη τούρμπο έκδοση με 240 άλογα.

Καθώς η νέα Mercedes-Benz S-Class και το ανανεωμένο Audi A8 ανακατεύουν ξανά την τράπουλα στο «μεγάλο τραπέζι», η Jaguar προχωρά στην ανανέωση της XJ η οποία ξεχωρίζει κυρίως από τις νέας σχεδίασης ζάντες 18’’, ενώ οι επιβάτες θα αντιλαμβάνονται πως βρίσκονται στο «νέο μοντέλο» από το μηχανισμό που επισφραγίζει αυτόματα τις πόρτες.

Ο διάκοσμος εμπλουτίζεται με ακόμη περισσότερα συστήματα άνεσης και ασφάλειας -ειδικά στην έκδοση long με το μεγάλο μεταξόνιο- με τα κλιματιζόμενα και εξαεριζόμενα καθίσματα να προσφέρουν μασάζ. Τα καθίσματα αποτελούν βασική παράμετρο άνεσης σε μια λιμουζίνα και ρυθμίζονται ως προς την κλίση τους ενώ το βαθούλωμα στο πίσω μέρος της οροφής προσφέρει ευρυχωρία με το νέο πίσω υποβραχιόνιο να συγκεντρώνει όλες τις multimedia λειτουργίες με δύο μεγάλες οθόνες 10,2’’ και ένα ηχοσύστημα ισχύος 1.3000 watt που συνθέτουν συνολικά 26 ηχεία.

Ωστόσο, το σημαντικότερο όλων είναι η προσθήκη της νέας έκδοσης 2.0 Turbo με το μοτέρ να προέρχεται από το επίσης διακριτικά φρεσκαρισμένο Range Rover Εvoque. Πρόκειται για τον υπερτροφοδοτούμενο 4-κύλινδρο που αποδίδει 240 PS και 340 Nm ροπής, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που μεταφέρει τη ροπή στους πίσω τροχούς καθώς και με σύστημα start&stop. Από πλευράς επιδόσεων, η διαδικασία του «0-100» ολοκληρώνεται σε 7,5 sec ενώ σε περίοπτη θέση βρίσκεται η XJR με τον κινητήρα V8 5.0 που αποδίδει 550 PS και έχει τα 0-100 km/h σε 4,4 sec με τελική 280 km/h.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!