NEA

Volvo Concept Coupe, βλέπει… μπροστά!

VOLVO_VOLVO CONCEPT COUPE_5

Με το Concept Coupe η σουηδική εταιρία αποδίδει φόρο τιμής στο P1800 και παράλληλα εκφράζει την σχεδιαστική οδό που θα ακολουθήσει στα επόμενα χρόνια…

Το Volvo Concept Coupe είναι το πρώτο από τα τρία πρωτότυπα που θα δούμε στους επόμενους μήνες καθώς και το πρώτο ολοκληρωμένο project του νέου αρχισχεδιαστή της εταιρίας, του Thomas Ingenlath. Από την άλλη, αποτελεί ένα καλό δείγμα για το όριο ενός δίλιτρου τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα της νέας γενιάς Drive-E μιας και η ισχύς του φτάνει τους 400 PS! Μάλιστα, δεν είναι μόνο η ισχύς αλλά και η ροπή των 600 Nm που αντιστοιχούν στην απόδοση ενός V8 κινητήρα, όπως υπογραμμίζει η σουηδική εταιρία. Εδώ, βέβαια, πρέπει να πούμε πως η συνολική απόδοση έχει να κάνει με την συνεισφορά ενός ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα καθώς το Volvo Concept Coupe είναι ένα υβριδικό plug-in.

Κάτω από το φαντεζί αμάξωμα υπάρχει η νέα πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture) που θα μπει για πρώτη φορά στην παραγωγή το 2014 με το λανσάρισμα του νέου XC90. Εσκεμμένα πάντως οι άνθρωποι της Volvo επέλεξαν να την προβάρουν σε ένα πρωτότυπο κουπέ ώστε να αναδείξουν την προσαρμοστικότητά της ακόμη και σε μοντέλα με σχετικά μικρό όγκο.

Η Volvo αναφέρει πως πολλά σχεδιαστικά στοιχεία είναι εμπνευσμένα από το κουπέ P1800 συνδέοντας το ρετρό με το μοντέρνο. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η λαβή του μοχλού ταχυτήτων από κατεργασμένο κρύσταλλο καθώς και η χρήση φυσικών υλικών όπως το δέρμα και το ξύλο. Φυσικά, το βλέμμα πέφτει στην κεντρική κονσόλα με την μεγάλη οθόνη αφής κατά τον κάθετο άξονα που λειτουργεί διαδραστικά με τον πίνακα οργάνων και το σύστημα HUD ενώ χαρακτηριστική είναι η παρουσία μόνο όσων πλήκτρων κρίθηκαν αναγκαία.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!