NEA

Πανέτοιμη η Alfa Romeo 4C!

Alfa-Romeo-4C_new_photos (17)

Η ιταλική φίρμα έδωσε στην δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία για την 4C που θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά τον ερχόμενο Οκτώβριο…

Μετά την δημοσίευση των τεχνικών προδιαγραφών της 4C και μερικές εβδομάδες πριν το λανσάρισμα της, οι Ιταλοί δίνουν στην δημοσιότητα ένα πλήρες σετ με φωτογραφίες καθώς και τα πρώτα βίντεο. Σχεδιασμένη από την Alfa Romeo αλλά κατασκευασμένη στο εργοστάσιο της Maserati στην Modena, η 4C θα κοστίζει περίπου 60.000 ευρώ. Θα παραχθεί σε 3.500 κομμάτια εκ των οποίων τα 1.000 προορίζονται για την Ευρώπη ενώ όλες οι 4C εξοπλίζονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT με την ροπή να περνά στους πίσω τροχούς.

Υπενθυμίζεται πως η 4C αποτελεί μία μικρογραφία της 8C Competizione ενώ διαφοροποιείται ως προς την κατασκευή του μονοκόκ πλαισίου και του αμαξώματος από συνθετικά υλικά με απόβαρο μόλις 895 kg. Την κίνηση αναλαμβάνει τούρμπο 4κύλνδρος χωρητικότητας 1,75 lt που αποδίδει 240 PS και 350 Nm ροπής με το «0-100» να πετυχαίνεται σε 4,5 sec και την τελική να φτάνει τα 258 km/h. H μέση κατανάλωση είναι 6,8 lt/100 km ενώ η εκπομπή CO2 στα 157 g/km.

Στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα και ψηφιακός πίνακας οργάνων ενώ τον διάκοσμο χρωματίζουν αγωνιστικές λεπτομέρειες με δερμάτινες επενδύσεις. Υπάρχουν και πακέτα αναβάθμισης που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων 18άρες και 19άρες ζάντες με ελαστικά της AR Racing, διαφορετικής απόχρωσης δαγκάνες, επενδύσεις ανθρακονημάτων στους καθρέπτες και σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, αγωνιστική διπλή εξάτμιση, αγωνιστική ανάρτηση με νέο συνδυασμό ελατηρίων/αμορτισέρ και μεγαλύτερες διατομής αντιστρεπτικές κ.α. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να απολαύσετε τον Giancarlo Fisichellla να ξεζουμίζει την 4C στην πίστα…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!