ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Riva Aquarama, το σκάφος του Ferruccio Lamborghini!

Ferruccio Lamborghini Riva Aquarama restored (7)

Το ταχύπλοο που βλέπετε κατασκευάστηκε πριν από 45 χρόνια και μέσα σε μόλις τρεις μήνες για λογαριασμό του Ferruccio Lamborghini.

Όταν ο ιδρυτής της ιταλικής φίρμας άφησε τα εγκόσμια to 1993 το σκάφος πωλήθηκε σε έναν Ολλανδό συλλέκτη Riva σκαφών. Η Riva ήταν μία εξεζητημένη ιταλική εταιρία που κατασκεύαζε ξύλινα κρις-κραφτ από το 1962 έως το 1996 και το Aquarama μήκους οκτώμισι μέτρων ήταν το διασημότερο μοντέλο της.

Πριν από τρία χρόνια το Riva Aquarama που είχε ανήκε στον Lamborghini πέρασε στην κατοχή της Riva-World η οποία ξεκίνησε την αναπαλαίωση του σκάφους που ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα. Τα πάντα καθαρίστηκαν, γυαλίστηκαν και ότι χρειάστηκε έγινε αυθεντικά όπως αρμόζει σε κάθε original αναπαλαίωση.

Στην καρδιά του σκάφους βρίσκονται δύο V12 κινητήρες 4,0 lt -ίδιοι με εκείνους που κινούσαν τις πανέμορφες 350 GT– και καθένας αποδίδει 355 PS. Ισχύς που δικαιολογεί τον τίτλο του ταχύτερου Riva Aquarama που έχει κατασκευαστεί ποτέ (με ταχύτητα 40 knots από 40 των στάνταρ εκδόσεων) και ίσως του ακριβότερου όταν βρεθεί κάποιος συλλέκτης να καταθέσει το κατάλληλο ποσό…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!