NEA

Devel Sixteen, αραβικό hypercar με 5.000 άλογα;

Dubai International Motor Show / Devel Sixteen

Το πιο πιθανό είναι το Devel Sixteen να είναι ένα ξεχωριστό, σύγχρονο κεφάλαιο στα Παραμύθια της Χαλιμάς…

Dubai International Motor Show / Devel Sixteen«Θέλαμε να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο με 1.000 άλογα, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει η Bugatti Veyron αποφασίσαμε να ανέβουμε στα 5.000. Η εμφάνισή του είναι εμπνευσμένη από το μαχητικό τζετ F15». Αυτές είναι οι δηλώσεις του κ. Raschid al-Attar, που μαζί με τα δύο αδέρφια του έχει την εταιρεία Devel (Defining Extreme Vehicles Car Industry) που εντός έδρας, στην έκθεση του Dubai, παρουσίασε το Devel Sixteen.

Dubai International Motor Show / Devel SixteenTo Sixteen προέρχεται μάλλον από τον αριθμό των κυλίνδρων του κινητήρα, ο οποίος πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα των αδελφών Attar έχει εξελιχθεί από αμερικάνικη εταιρεία αλλά η παραγωγή του θα μεταφερθεί όταν έρθει η ώρα (της παραγωγής εννοείται) στο Dubai. Κατά τα άλλα ο V16 έχει 7.200 cc και όπως είπαμε θα αποδίδει 5.000 PS. Τα οποία θα εξασφαλίζουν 0-100 σε 1,8 sec και τελική 560 km/h(!).

Dubai International Motor Show / Devel SixteenΠερισσότερες λεπτομέρειες για το Devel Sixteen δεν έχουν ανακοινωθεί, ενώ αυτό που παρουσιάστηκε στην έκθεση δεν ήταν κάτι παραπάνω από ένα στατικό πρωτότυπο. Και βέβαια μέχρι να κινηθεί πρέπει να λυθούν διάφορα θέματα, όπως λάστιχα που να αντέχουν την καταπόνηση 5.000 ίππων και ταχύτητες σχεδόν 600 km/h.

Το πιο πιθανό είναι το Devel Sixteen να είναι ένα ξεχωριστό, σύγχρονο κεφάλαιο στα Παραμύθια της Χαλιμάς ή στις 1.000 και μια Νύχτες, μιας και οι άραβες εμπνευστές του το κοστολογούν μόλις 1,1 εκατομμύρια ευρώ. Σημαντικά πιο φτηνό δηλαδή και από τη Veyron με τα μόλις 1.000 άλογα…

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!