NEA

Nissan GT-R Nismo με 545 άλογα!

Nissan GT-R Nismo leaked (1)

Σας αποκαλύπτουμε την πιο πρόσφατη εκδοχή του GT-R μία μέρα πριν το επίσημο ντεμπούτο του στην έκθεση του Τόκιο!

Nissan GT-R Nismo leaked (2)Με την υπογραφή της Nismo το αναβαθμισμένο GT-R με τον V6 χωρητικότητας 3,8 lt μοιάζει σα να φτιάχτηκε για να σημειώσει νέα ρεκόρ στο Nurburgring με την ιαπωνική εταιρία να μιλά για χρόνο 7:08.69. Αν τελικά ισχύσει κάτι τέτοιο ο χρόνος θα κατέβει πολύ κάτω πλησιάζοντας την ταχύτητα McLaren P1 και αφήνοντας πολύ πίσω (περισσότερο από 10 sec) το προηγούμενο ρεκόρ της απλής εκδοχής του.

Για να επιτευχθεί η παραπάνω επίδοση το πρώτο πράγμα που έκανε η Nismo ήταν η αύξηση της ισχύος στους 595 PS (από 545) και της ροπής στα 650 Nm (από 627) με βελτιωμένη εισαγωγή και εξαγωγή αέρα, μεγαλύτερους υπερτροφοδότες από την έκδοση GT3 προδιαγραφών και νέα ρύθμιση στην ανάφλεξη. Μάλιστα, η Nissan αναφέρει πως η ισχύς θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο αλλά υπήρχαν φόβοι για την αντοχή του κιβωτίου.

Η επίδοση των 7 λεπτών και 8 δευτερολέπτων στο Ring επιτεύχθηκε με το προαιρετικό πακέτο που περιλαμβάνει μέρη του αμαξώματος από ανθρακονήματα και μεγαλύτερα αεροδυναμικά σπόιλερ για μείωση βάρους που φτάνει τα 64,8 kg. Το κιτ περιλαμβάνει διαφορετική ανάρτηση με αμορτισέρ της Ohlins, διαφορετικά ελατήρια και ρυθμίσεις πίστας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο βέλτιστος χρόνος για το GT-R Nismo επιτεύχθηκε τέλη Σεπτεμβρίου με οδηγό τον Michael Krumm, πρωταθλητής στο GT1 της FIA. Περισσότερα καθώς και σχετικά βίντεο αναμένονται αύριο ενώ ήδη είναι γνωστό πως το GT-R Nismo με το προαιρετικό πακέτο θα κοστίζει περίπου 155.000€. Στην Βρετανία όπου οι φόροι για τα αυτοκίνητα είναι πολύ πιο λογικοί, όπως σε κάθε άλλη αγορά πλην της δικής μας…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!