NEA

Lexus, για πρώτη φορά με τούρμπο!

Lexus LF-NX Turbo Tokyo Motor Show (1)

Η είδηση στο LF-NX αφορά στον πρώτο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα στην ιστορία της εταιρίας…

Lexus LF-NX Turbo Tokyo Motor Show (2)Είχε προηγηθεί η πρεμιέρα του στην Φρανκφούρτη αλλά αυτή την φορά το LF-NX κάνει πρεμιέρα στο Τόκιο με μια μεγάλη διαφορά που προμηνύει αλλαγές στην γκάμα των κινητήρων της Lexus αλλά και της Toyota. Και αυτή η διαφορά εντοπίζεται στον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που βλέπουμε για πρώτη φορά σε Lexus, έστω και αν αυτό είναι πρωτότυπο. To αλουμινένιο μοτέρ χρησιμοποιεί τούρμπο τεχνολογίας twin-scroll καθώς και σύστημα ψεκασμού D-4S και σύστημα χρονισμού VVT-i.

Lexus LF-NX Turbo Tokyo Motor Show (3)Όπως είχαμε γράψει προ μηνών είναι πλέον θέμα χρόνου πότε η Toyota θα ανακοινώσει την εξέλιξη νέων τούρμπο κινητήρων ενώ την όλη κατάσταση προφανώς και θα επιταχύνει η ανακοίνωση της Honda για τους Turbo VTEC. Έτσι, το δίλιτρο τούρμπο μοτέρ είναι πολύ πιθανό να συνδυαστεί με το RC που θα δούμε στις αγορές από το νέο έτος. Προς το παρόν το RC κάνει πρεμιέρα με τα LF-NX στο Τόκιο με ατμοσφαιρικό V6 κινητήρα 3,5 lt και υβριδική έκδοση 300h με 2,5λιτρο μοτέρ και ηλεκτροκινητήρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!